Aladin Georgescu, președinte CJ: ”Cererile noastre de finanțare au adus în județul Mehedinți o sumă semnificativă, peste 10 milioane de euro”

Consilierii judeţeni s-au reunit joi, 22.12.2016, în cadrul ultimei şedinţe ordinare a anului 2016. Supuse aprobării au fost mai multe proiecte care vizezază principalele direcţii de dezvoltare ale judeţului în perioada următoare. La final de an, președintele Consiliului Județean Mehedinți a declarat că instituția pe care o conduce a reușit să atragă investiții în valoare de peste 10 milioane de euro:  ”A fost ultima ședință ordinară din acest an. Vreau să mulțumesc consilierilor județeni,  atât celor care și-au încheiat mandatul în vara acestui an cât și noilor consilieri, pentru aportul pe care l-au adus județului Mehedinți. Am avut multe proiecte de hotărâre pe ordinea de zi a Consiliului Județean de-a lungul celor 12 luni din acest an și multe dintre ele au fost materializate prin ceereri de finanțare aprobate. La finalul acestui an putem spune că cererile noastre de finanțare au adus în județul Mehedinți o sumă semnificativă, peste 10 milioane de euro și vom începe implementarea în cursul anului viitor. În plus, așteptăm în scurt timp să se aprobe și cererea de finanțare pentru drumul strategic, în valoare de 49 de milioane de euro. Pot să spun că a fost un an greu pentru județul Mehedinți și pentru toate cele 66 de UAT-uri din cauza alocărilor financare pentru județul nostru. S-a văzut și acum, la această rectificare de buget că suma pe care noi am împărțit-o către cele 66 de UAT-uri  fost foarte mică – 26 de miliarde de lei vechi, în condițiile în care solicitările venite de la UAT-uri au fost în sumă de 562 miliarde de lei vechi. ” a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

aladin-gerogescu-cj

Consilierii au luat act de demisiile lui Liviu Mazilu și Alexandru Bălănescu, ambii de acum parlamentari în Parlamentul României. Cele două locuri vacante de consilieri vor fi de astăzi ocupate de  câtre Valentin Picioruș și Adrian Drăghici, următorii clasați pe lista PSD Mehedinți la alegerile din vară. Consilierii au decis să amâne, pentru anul viitor , nominalizarea unui nou vicepreşedinte al instituţiei pe locul care va rămâne vacant după plecarea lui Liviu Mazilu în funcţia de senator.

 dsc_1372

dsc_1374

Tot astăzi a fost supusă aprobării strategia de eficienţă energetică a judeţului astfel încât instituţia să poată depună proiecte pentru anveloparea instituţiilor publice, iar principala clădire avută în vedere este cea a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Consilierii județeni sunt de părere că atmosfera este una pozitivă în cadrul Consiliului Județean și că acest lucru le-a permis să desfășoare ședinte constructive și cu rezultate bune pentru județ: Este o schimbare de atitudine, de la cer la pământ, înspre bine – spune eu. În al doilea rând, puteți observa că modalitatea de conlucrare este una pozitivă. Foarte multe proiecte despre care s-a vorbit și în mandatul recut au început să fie puse pe hârtie, multe dintre ele sunt aprobate, multe dintre ele sunt în faza de cofinanțare. Vorbim despre drumuri care până acum erau impracticabile și vorbim de spre drumuri care leagă comunități importante. Per ansamblu eu zic că este bine. Așteptăm ca și în 2017, noul Guvern să ne ajute cu problema aceasta, a arieratelor., a declarat consilierul județean, Alin Nicolicea.

alin

În plus, președintele PSD, Aladin Georgescu, a ținut să le mulțumească, din nou, mehedințenilor pentru votul de încredere acordat la ambele srutinuri din acest an:  Am avut un an cu două rânduri de alegeri, alegeri locale și alegeri parlamentare, și am constatat că mehedințenii au avut mare încredere în Partidul Social Democrat și le mulțumesc pentru votul pe care l-au acordat și în vară și acum o săptămână și jumătate. Votul lor mă responsabilizează și ne responsabilizează, atât pe mine cât și pe colegii mei consilieri și primari. Promit că în 2017 nu îi voi dezamăgi. 

La început de ședință, consilierii au fost vizitați de colindători.

dsc_1368

 

4,134 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.