ALDE, atacă guvernul din Mehedinţi. Ce spune Viorel Palaşcă despre situaţia de la RAAN

Liderul ALDE Mehedinţi cere guvernului să se implice în rezolvarea problemei de la RAAN, în contextul în care regia autonomă de stat a intrat în faliment în această vară, iar de tot de atunci, puţinii salariaţi care au mai rămas pe platfromă nu au mai primit niciun ban şi protestează de zile întregi în faţa prefecturii, iar în ciuda tuturor demersurilor lor şi a stării de tensiune acumulate, guvernul nu vine cu niciun răspuns concret pentru aceşti oamenii care au ajuns la limita suportabilităţii.

alde

Deputatul Viorel Palaşcă acuză din Mehedinţi, guvernul tehnocrat de lipsă de interes faţă de rezolvarea problemelor stringente de la RAAN. Puţinii salariaţi care au mai rămas aici trebuie să aibă grijă în primul rând de conservarea apei grele, căci la Romag Prod este în custodie o cantitatea imesă de apă grea care aparţine rezervelor statului. Doar că întreaga cantitate este pusă în pericol în contextul în care cei care trebuie să aibă grijă de conservarea ei sunt neplătiţi de aproape o jumătate de an:  „Guvernul tehnocrat ar trebui îşi îndrepte atenţia asupra dolenţelor lor, salariile trebuie plătite de urgenţă şi trbuei găsite soluţii tehnice pentru a gestiona apa grea afaltă pe stoc la RAAN. Aceasta este problema principală, că guvernul nu a găsit o soluţie pentru gestionarea apei grele, deşi li s-a atras atenţia din timp, eu am făcut interpelări la prim- ministru şi la ministrul energei, am avut şi discuţii şi am atras atenţia că este o problemă spinoasă pe care trebuie să o abordeze cu maximă atenţie,” a declarat Viorel Plaşcă, deputat ALDE de Mehedinţi şi fost secretar de stat în Ministerul Economiei.

palasca

Înfiinţarea unei unităţi de management a apei grele în subordinea guvernului ar fi însemnat asigurarea stocului de apă grea, mai ales că oamenii ar fi urmat să fie plătiţi la zi, cum de altfel şi utilităţile ar fi fost plătite la zi. Dacă furnizorul de energie electrică va lăsa Romag Prod fără curent electric din cauza datoriilor imense, atunci, întreaga cantitate ar fi compromisă, iar statul ar pierde zeci de milioane de euro, cât valorează apa grea.

Voica Briceag

 

4,013 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.