Alertă COVID-19! Vezi situația în județul Mehedinți. 

Alertă COVID-19! Vezi situația în județul Mehedinți. 

La data de 16 martie, în Mehedinți se află 232 persoane izolate la domiciliu, 38 de persoane se află în carantină, iar trei cazuri în spital. Este vorba despre cele două persoane depistate pozitiv în urma testării cu privire la prezența virusului corona și care au fost transportate de urgență la secția de boli infecțioase a spitalului Victor Babeș din Craiova. De asemenea, o persoană este internată în Drobeta Turnu Severin, cu simptome de gripă, dar al cărei test privind prezența virusului COVID-19, a ieșit negativ.

De asemenea au fost recoltate mai multe probe și se așteaptă rezultatul.

În această perioadă sunt verificate toate mijloacele de transport care vin din alte țări aflate pe lista țărilor cu cod roșu privind epidemia de coronavirus, toate vehiculele de transport sunt monitorizate încă de la graniță, iar pasagerii sunt aduși sub pază și predați centrului de carantinare.

Prefectul județului Mehedinți a făcut apel către populație să nu intre în panică și să reducă pe cât posibil deplasările. De asemena este recomandat să stăm la distanță de persoanele vârstnice care sunt mult mai vulnerabile în cazul unei infectări cu COVID-19.

În județul Mehedinți sunt în acest moment suficiente locuri de carantinare, iar autoritățile au luat măsuri speciale pentru prevenirea apariției acestui virus. În curtea spitalului județean de urgență a fost montat un cort pentru triaj epidemiologic, iar o aripă a spitalului județean este amenajată în această perioadă pentru ca aici să poată fi tratați posibilele cazuri de infectare cu coronavirus.

De asemenea, I.S.J., a anunțat că:

”S- a promulgat legea prin care unul dintre părinți poate sta acasă cu copilul sub 12 ani sau cu dizabilitati.
-Școala se va relua după Paște. Oricum, în perioada 4 -21 aprilie era programată vacanța de primăvară. Zilele aferente suspendării cursurilor se vor recupera după o procedură stabilită de MEC.
-NU SE ÎNGHEAȚĂ anul școlar! Sunt mesaje din categoria fake news! Descurajați răspândirea lor!
– Probabil, în luna mai, se vor reprograma simularile. Profesorii și elevii pot să desfășoare activități de pregătire on line.
Foarte important ! Copiii să stea acasă, să nu intre în contact cu persoane străine pt că pot deveni purtători ai virusului! Vor pune astfel în pericol bunicii și bolnavii din propria familie!, a transmis Dana Trancotă, inspector școlar general .

  

Voica Briceag

3,982 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.