Alertă meteo în Mehedinți! Cod portocaliu de de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente

Meteorologii au emis o atenționare de tip cod portocaliu valabilă pentru județul Mehedinți în intervalul 20.05.2020, ora 13:00 și până pe 21.05.2020, ora 06:00. În această perioadă vor cădea ploi abundente, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată.  În intervalul menționat, sunt prognozate vijelii, grindină, descărcări electrice și ploi torențiale, iar cantitățile de apă vor putea depăși 40 – 50 l/mp și izolat 60 – 70 l/mp.

În acest context toate primăriile din județ au obligația instituirii serviciului de permanență la sediile primăriilor, avertizarea populaţiei potrivit situaţiei prognozate, precum și executarea de patrulări în zonele inundabile și cu risc pentru persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi. Totodată, la nivelul tuturor subunităților au fost dispuse măsuri suplimentare, pompierii mehedințeni fiind pregătiți pentru înlăturarea eventualelor efecte generate de manifestarea fenomenelor meteorologice prognozate.
Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

1,093 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.