Alerta meteo in Mehedinti. In nordul judetului a fost instituit cod portocaliu de ninsori

Reprezentantii autoritatilor judetene, dar si cei ai administratiilor publice locale din nordul judetului Mehedinti sunt in alerta dupa ce meteorologii au instituit cod portocaliu de ninsori abundente in nordul judetului. La nivelul Consiliului Judetean au fost luate toate masurile, drumarii sunt pregatiti sa intervina si s-a intrunit comitetul pentru situatii de urgenta. Se asteapta ninsori in special in zona de nord, in localitatile comunelor Isverna, Ponoarele, dar si in zona Baia de Arama.

druma zapada

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, miercuri, intre orele 09.00 si 18.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea si Arges, unde vor fi ninsori abundente si viscol in zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului. Vantul va atinge la rafala viteze de peste 80 – 100 de kilometri pe ora, viscolind zapada si reducand vizibilitatea sub 50 de metri.

zapada

Tot miercuri, de la ora 04.00 pana la ora 18.00, vor fi sub avertizare cod galben judetele Dambovita, Teleorman, Olt, Dolj, Brasov, Covasna, Harghita, Timis, Hunedoara si unele zone din judetele Mures, Bistrita-Nasaud, Vrancea, Buzau, Prahova, Arad, Alba, Cluj,Sibiu, Brasov, Gorj, Valcea, Arges si Mehedinti.

Reprezentantii structurilor de interventie din MAI ii sfatuiesc pe oameni ca, inainte de a pleca la drum, sa se informeze despre conditiile meteo si starea drumurilor, sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum, sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de km/h in localitati sau 50 de km/h in afara lor, cand soseaua este acoperita cu polei, gheata, zapada, mazga sau piatra cubica umeda, dar si sa foloseasca sistemul de iluminare-semnalizare si cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic.

MAI precizeaza ca prevederile legale in vigoare interzic circulatia autovehiculelor fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, nefacand referire la o anumita perioada a anului.

Voica Briceag

32,088 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.