Ambasadorul S.U.A. , întâlnire cu oficialitățile județului Mehedinți. Vezi aici ce s-a discutat

Marți (n.r. 28.11.2017), a avut loc în județul Mehedinți prima vizită a unui oficial american care a inclus și întrevederi cu oficialitățile județului. Hans Klemm, amabsadorul S.U.A. s-a întâlnit cu prefectul, Nicolae Drăghiea, cu președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu și cu primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu. Întâlnirea a avut loc într-un cadru privat, iar la final, oficialul american a făcut declarații:

,,Am avut o întâlnire fructuoasă, am spus prefectului, președintelului Consiliului Județean și domnului primar că aceasta este a doua mea vizită în județul Mehedinți, dar este pentru prima dată când mă întâlnesc cu cei din conducerea județului. Am discutat despre potențialul economic al județului și al orașului, Drobeta Turnu Severin. I-am transmis domnului primar că am fost foarte mândru că, atunci când am intrat în oraș am văzut sigla a trei companii americane care dezvoltă afaceri la Drobeta Turnu Severin, iar programul meu include și o vizită la una dintre acestea-mai precis voi vizita compania Eurotire,, a precizat pentru descoperamehedinti.ro, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii.

Este a doua vizită pe care ambsadorul S.U.A. , Hans Klemm, o face în județul Mehedinți. În vară el s-a aflat într-o vizită privată în județ:

,,Am discutat în primul rând despre posibilitatea unor relaționări economice. Îmi doresc o apropiere a relațiilor economice, ne dorim investitori din S.U.A., avem deja trei comapnii care au capital american-Eurotire, Cargill și uzina de vagoane, iar noi sperăm că vor veni și alții. A fost întâlnire pozitivă, am discutat despre posibilitățile de dezvoltare ale județului și municipiului Drobeta Turnu Severin, nu am abordat nicio temă politică. Am discutat mult despre turism, despre cât de frumos este Drobeta Turnu Severin, căci domnul ambasador a fost încântat de orașul nostru și de modul în care se prezintă ,,  precizat la finalul întrevederii, Marius Screciu, Primarul Severinului.

,,Este un moment important pentru Mehedinți în contextul în care primim vizita ambasadorului S.U.A. în Mehedinți. Pe de o parte am avut ocazia să îi prezentăm domnului ambasador potențialul pe care îl are județul Mehedinți din punct de vedere turistic, agricol, dar și din punct de vedere economic ținând cont de faptul că, în momentul de față, în Drobeta Turnu Severin sunt trei firme care au capital american și care asigură câteva sute de locuri de muncă pentru severineni și nu numai. Sunt convins că, și în continuare sunt create premizele atragerii de investitori în județul nostru, cu capital american, a declarat Aladin Georgescu, Președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Programul ambasadorului S.U.A. în România a mai cuprins o vizită la Eurotire-fabrica gigant de anvelope și o masă rotundă la Casa Pogany a bibiliotecii I.G. Bibicescu, cu reprezentanții presei locale.

Voica Briceag

5,599 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.