Asfaltare pe bani guvernamentali. Vezi aici ce tronson de drum județean se reabilitează pe P.N.D.L. II

La sediul Consiliului Județean Mehedinți s-a semnat astăzi contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Drumului Județean 671E cuprins între localitatea Dâlbocița și intersecția cu DJ 670. Sectorul de drum care urmează să fie asfaltat are o lungime de 18,466 kilometri. Investiția este finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală , etapa a II-a. Drumul județean 671 E traversează una dintre cele mai frumoase zone ale județului. Este vorba despre sectorul de drum care urmează cursul Coșuștei și traversează localitățile Dâlbocița, Firizu și Cerna Vîrf. Are o lungime de 18,466 kilometri:

”Semnăm primul contract pentru proiectare și execuție de lucrări pe drumul județean care are următorul traseu: Dîlbocița, Firizu- Cerna Vârf cu o lungime de 18,466 kilometri. Valoarea la care s-a contractat este de peste 37 milioane lei cu TVA, se face și o economie de 5 milioane lei raportându-ne la contractul de finanțare încheiat între Consiliul Județean și Ministerul Dezvoltării” a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Durata de implementare a contractului este de 25 de luni, dar reprezentantul constructorului a dat asigurări ferme că lucrarea va fi gata chiar mai devreme, mai ales că firma are o largă experiență în derularea unor astfel de contracte

Sectorul de drum care va fi asfaltat se află în interiorul podișului Mehedinți și este o zonă preferată în special de iubitorii de drumeții montane, un tip de turism de nișă care prinde o amploare din ce în ce mai mare în ultima perioadă. Pe programul național de dezvoltare locală, etapa a II-a consiliului județean Mehedinți i-au fost alocate sumele necesare în vederea modernizării a trei drumuri județe și a unui pod armat în zona Țînțaru- Butoiești.

 

 

Voica Briceag

 

6,063 total views, 2 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.