Asfaltare pe bani guvernamentali. Vezi aici ce tronson de drum județean se reabilitează pe P.N.D.L. II

La sediul Consiliului Județean Mehedinți s-a semnat astăzi contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Drumului Județean 671E cuprins între localitatea Dâlbocița și intersecția cu DJ 670. Sectorul de drum care urmează să fie asfaltat are o lungime de 18,466 kilometri. Investiția este finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală , etapa a II-a. Drumul județean 671 E traversează una dintre cele mai frumoase zone ale județului. Este vorba despre sectorul de drum care urmează cursul Coșuștei și traversează localitățile Dâlbocița, Firizu și Cerna Vîrf. Are o lungime de 18,466 kilometri:

”Semnăm primul contract pentru proiectare și execuție de lucrări pe drumul județean care are următorul traseu: Dîlbocița, Firizu- Cerna Vârf cu o lungime de 18,466 kilometri. Valoarea la care s-a contractat este de peste 37 milioane lei cu TVA, se face și o economie de 5 milioane lei raportându-ne la contractul de finanțare încheiat între Consiliul Județean și Ministerul Dezvoltării” a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Durata de implementare a contractului este de 25 de luni, dar reprezentantul constructorului a dat asigurări ferme că lucrarea va fi gata chiar mai devreme, mai ales că firma are o largă experiență în derularea unor astfel de contracte

Sectorul de drum care va fi asfaltat se află în interiorul podișului Mehedinți și este o zonă preferată în special de iubitorii de drumeții montane, un tip de turism de nișă care prinde o amploare din ce în ce mai mare în ultima perioadă. Pe programul național de dezvoltare locală, etapa a II-a consiliului județean Mehedinți i-au fost alocate sumele necesare în vederea modernizării a trei drumuri județe și a unui pod armat în zona Țînțaru- Butoiești.

 

 

Voica Briceag

 

3,738 total views, 4 views today


un comentariu

  1. Felicitări pentru proiect. Să sperăm că lucrările vor fi de calitate și vor fi respectate cerințele din caietul de sarcini.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.