Asfaltare și extinderea rețelei de gaze naturale în cartierul Walter Mărăcineanu

Asfaltare și extinderea rețelei de gaze naturale în cartierul Walter Mărăcineanu

Cartierul Walter Mărăcineanu era cartier al Severinului, doar cu numele, căci, condițiile în care se trăia aici erau demne de o un cătun uitat de la țară. Ani la rând, locuitorii au cerut cu insistență ca măcar străzile să fie asfaltate. Nimeni nu a ținut însă cont de doleanțele lor, până acum doi ani când aici au demarat primele investiții. Prima dată a fost extinsă rețeaua de apă și canal și s-a realizat sistemul de preluare a apelor pluviale, iar acum se lucrează la extinderea rețelei de gaze naturale, iar toate străzile din cartier urmează să fie asfaltate:

”În acest moment, mai mult de jumătate din lucrările care vizează extinderea rețelei de gaze naturale au fost deja efectuate. Sperăm ca în maximum două luni și jumătate, în funcție și de evoluția vremii, să finalizăm investițiile începute în acest cartier”, a spus primarul Severinului, Marius Screciu.

Lucrările demarate în cartier sunt finanțate din fondurile municipalității. Pentru ca această lucrare să poată fi prinsă pentru finanțare, un sprijin consistent a venit din partea Consiliului Județean Mehedinți în contextul în care, de la bugetul județului au fost alocată o sumă importantă de bani pentru execuția mai multor lucrări de modernizare în oraș, astfel încât municipalitatea a avut fonduri suficiente pentru a putea investi și în această zonă:

”Investiția în acest cartier era una extrem de necesară. Am stat de vorbă cu un locuitor al acestui cartier care spunea că locuiește aici de peste 30 de ani , iar această investiție era așteptată de ani de zile, iar acum, când în sfârșit se realizează, oamenii spun că, mai că nu le vine a crede! ” a spus Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Pe lângă asfaltare și realizarea utilităților, în zonă este prevăzute și amenajarea spațiilor verzi. În zonă va fi asfaltată strada Walter Mărăcineanu, Cibinulul, Stejarului, Baladei, precum și strada ce merge pe malul râului către pădurea Crihala.

 

732 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.