Astăzi porneşte termocentrala de la Halânga, în câteva ore va fi cald în şcoli şi spitale

Termocentrala de la Halânga va fi repornită marţi după-amiaza, iar din acest moment este o chestiune de ore până când se vor încălzi caloriferele din şcoli şi spitale:

marius-screciu

Marţi în jurul prânzului repornim termocentrala de la Halânga, iar miercuri la prânz se vor încălzi caloriferele din şcoli şi spitale. Mai apoi vom începe să furnizăm căldură şi către punctele termice. Până la sfârşitul acestei săptămâni căldura va ajunge garantat la toţi severinenii, la capacitate maximă „, a spus primarul Severinului, Marius Screciu.

termo-halanga

Totodată a fost stabilit şi preţul pe gigacaloria consumată, iar pentru populaţie primăria plăteşte o subvenţie record de mai bine 200 lei, astfel încât preţul plătit de populaţie va fi de 250 lei, cu TVA inclus. Agenţii economici şi instituţiile publice vor plăti 400 lei fără TVA, preţul va fi mai mic pentru instituţiile publice şi agenţii economici legaţi pe reţeaua primară. Ei nu vor mai plăti transportul şi distrubuţia, aşa că preţul pentru gigacaloria furnizată va fi de aproximativ 300 lei, fără TVA. Creşterea preţului gigacaloriei este generată de faptul că termocentrala va funcţiona pe păcură, un combustibil mult mai scup decât cărbunele.

Voica Briceag

18,748 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.