”Aventura cu balonul!”- vezi aici de când vor fi posibile în Mehedinți plimbările cu balonul cu aer cald

Metodă inovativă de promovare a atracțiilor turistice din Mehedinți! Este pusă în practică prin intermediul unui proiect finanțat prin programul INTERREG V A România Bulgaria.

“Aventura cu Balonul” va dezvălui, de la înălţime, frumuseţea României şi Bulgariei şi ne va ajuta să ne îndeplinim visul de a zbura!


Zborul cu balonul cu aer cald în Bulgaria şi România este o nouă atracţie turistică, prin intermediul căreia se va realiza cea mai bună promovare a regiunii transfrontaliere ca destinaţie turistică şi atragerea de turişti străini.

Proiectul este implementat de ARDBC-Vidin (beneficiar lider) în parteneriat cu organizaţia ARIES – Oltenia şi Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri 2000 – Montana. Proiectul a demarat la începutul lunii februarie 2016 şi se va finaliza la începutul anului 2018.


Scopul proiectului este de a dezvolta un nou produs turistic transfrontalier, care include zboruri cu balonul cu aer cald şi va reuni eforturile tuturor celor interesaţi de dezvoltarea turismului în regiune.

Noul produs turistic va fi inclus în ofertele de călătorie în întreaga zonă transfrontalieră. Se va stabili o reţea de parteneriate şi de promovare a balonului cu aer cald.

Este de aşteptat ca noul produs turistic să atragă mai multi turişti străini, să ducă la creşterea numărului de cazări în zona transfrontalieră, care cuprinde 8 districte din Bulgaria şi 7 judeţe din România. Aria programului cuprinde regiunile de nivel NUTS 3 situate la graniţa dintre cele două ţări partenere: Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich pentru Bulgaria şi Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa pentru România.

Proiectul își propune crearea unui nou produs turistic, cu participarea tuturor factorilor interesaţi din România şi Bulgaria în dezvoltarea turismului în regiunea de graniţă, precum şi creşterea ponderii turiştilor în zonă.

Proiectul prevede activităţi, cum ar fi:
-Achiziţionarea a două baloane cu aer cald care vor fi utilizate pe ambele părţi ale frontierei
-Elaborarea unei Strategii de marketing pentru promovarea noului produs turistic transfrontalier
– Realizarea de zboruri promoţionale de-a lungul zonei transfrontaliere, ce vor constitui o activitate cheie în cadrul proiectului, Zborurile vor fi filmate la un nivel profesional şi în acest fel va fi promovată întreaga zonă de frontieră România –Bulgaria.
– Organizarea de Ateliere de lucru cu reprezentanţii sectorului turistic pentru crearea de oferte turistice comune transfrontaliere
– Realizarea de Materiale promoţionale: DVD film, site web, broşură şi album foto cu imagini preluate din aer, pliante.
– Organizarea de traininguri de formare a echipajului de la sol pentru baloanele cu aer cald
– Derularea a două evenimente atractive pentru publicul larg:
– Realizarea de Zboruri cu balonul la frînghie în 20 de oraşe din Bulgaria şi România, în timpul cărora foarte mulţi oameni vor putea să beneficieze şi să se bucure de ridicările balonului cu aer cald.
– Baloon Fiesta – organizarea unui eveniment cu concursuri, distracţie şi zboruri ale baloanelor cu aer cald , unde se aşteaptă atragerea unui număr mare spectatori.

Detalii despre aventura cu balonul cu aer cald- un nouprodus turistic, puteți afla în Mehedinți, în perioada 5-6 septembrie, când la Hotel Continental va avea loc prezentarea proiectului. La workshop sunt așteptați să participe hotelieri, reprezentanți ai agențiilor de turism, ai ONG-urilor și ai autorităților publice locale.

3,833 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.