Avocatul Poporului, anchetă la IPJ Mehedinţi, după moartea suspectă a unui deţinut

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și face o vizită în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mehedinți. Decizia a fost luată  după ce un arestat preventiv s-a spânzurat în arest cu şireturile de la adidasi.

ipj-mehedinti

Moartea suspectă a unui tânăr care s-a spânzurat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie al judeţului Mehedinţi a intrat şi în atenţia avocatului poporului, în urma unei sesizări din oficiu după prezentarea cazului în mass media. Este vorba despre un tânăr în vârsta de 32 de ani, recidivist și care a fost reținut de polițiștii din Târgu Jiu, pentru că ar fi sustras bunuri și bani din două autoturisme. În urma legitimării, după reținerea sa de către polițiștii din Târgu Jiu, a fost identificat în baza de date şi s-a constatat că figura cu mandat de arestare preventivă emis de I.P.J. Mehedinți, pentru săvârșirea aceluiași gen de acțiuni. După reținere, a fost predat sub escortă și transferat în arestul IPJ Mehedinți, unde a fost găsit spânzurat de gratiile de la fereastra celulei, în data de 5 septembrie 2016. Cazul este anchetat şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin care au deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu.

spanzurat-in-arestul-ipj

Bărbatul a comis în judeţul Mehedinţi, mai exact în Clisura Dunării mai multe furturi pentru care urma să dea explicaţii. De asemenea, împreună cu un cumnat a mai comis o serie de alte spargeri în zona oraşelor Timişoara şi Caransebeş. Grigore Valentin Dumitru se afla singur într-o celulă a arestului IPJ Mehedinţi  luni, pe 5 septembrie când  în jurul orei 15,00, când şi-a pus capăt zilelor. Supraveghetorii l-au găsit spânzurat cu nişte şireturi de grătarul de la fereastră. Anchetatorii cred că cel mai probabil acesta a ascuns aceste şireturi într-un şampon, fiindcă a intrat în arestul poliţiei din Mehedinţi într-o ţinută sumară, îmbrăcat cu un tricou şi bermuderi şi încălţat cu papuci.  Familia tânărului susţine însă că moartea a fost una suspectă, mai ales în contextul în care urmele de pe gât erau undeva mult mai jos pe corp, şi nu la baza gâtului, aşa cum ar fi fost normal.

Voica Briceag

4,178 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.