Chipul lui Decebal, vizibil turiștilor și pe timp de noapte! Vezi aici când va fi inaugurat iluminatul arhitectural

Cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Mehedinți va fi vizibil și pe timpul nopții! Este vorba despre impresionantul basorelief din Clisura Dunării! Reprezentanții autorităților județene împreună cu oficialii ministerului transporturilor au realizat iluminatul arhitectural al statuii sculptate în stâncă, chipul lui Decebal. De asemenea, podul din dreptul statuii va fi și el iluminat în culorile tricolorului. Inaugurarea lucrărilor executate aici va avea loc vineri, în cadrul unei ceremonii speciale la care și-au confirmat prezența doi miniștri- ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, dar și Bogdan Trif, ministrul turismului.

Pentru ca acest obiectiv să fie iluminat arhitectural și-au adus deopotrivă aportul reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți și cei ai Ministerului Transporturilor, prin direcția de drumuri și poduri Timișoara. La inaugurarea lucrărilor și-au confirmat prezența doi miniștri- cel al transporturilor și ministrul turismului:

”Era o solicitare mai veche făcută în special de turiștii care vizitează clisura Dunării, am înțeles această solicitare și am făcut demersuri împreună cu DRDP Timișoara din cadrul C.N.A.I.R., am început investiția pe care am finalizat-o zilele trecute. Pregătim un moment festiv pentru inaugurarea acestor lucrări în data de 3 mai, începând cu orele 21:00. La acest eveniment au confirmat prezența și ministrul transporturilor, Răzvan Cucu, dar și ministrul turismului, Bogdan Trif,” a precizat pentru descoperamehedinti.ro, Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Basorelieful are o înălțime de 55 metri și o lățime de 22 metri. Omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 — 2004. La realizarea statuii au lucrat 12 sculptori alpiniști. Inițiatorul acestui demers a cheltuit cu sculptarea ei peste un milion de dolari. Lucrările au fost conduse de sculptorul român Florin Cotarcea. Sub chipul lui Decebal a fost săpată în stâncă inscripția în latină: „DECEBAL REX — DRAGAN FECIT” .

Voica Briceag

2,099 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.