Cinematograful Porțile de Fier – o modernizare dificilă, dacă nu imposibilă

Cinematograful Porţile de Fier din Drobeta Turnu Severin a intrat recent în posesia Primăriei Drobeta Turnu Severin. Muncipalitatea a preluat fosta sală de proiecţie de filme, într-un avansat stadiu de degradare, dar, la ora actuală, nu are nicio resursă financiară pentru reabilitarea, modenrnizarea şi redarea către public a acestui obiectiv. Investiţia este imensă, căci din glorioasă sală de proiecţie a filmelor nu au mai rămas decât pereţii.

portile de fier 1

          Clădirea Cinematografului Porţile de Fier, de pe strada Traian din municipiu a mai fost transferată primăriei severinene în anul 2009 de către RADEF, iar, la acel moment, reprezentanţii primăriei identificaseră o sursă de finanţare europeană pentru reabilitarea cinematografului. S-a întocmit chiar și un proiect de atragere a fondurilor europene în valoare de un milion de euro, numai că, la scurt timp, firma Balkan Proiect Provider SRL, cu sediul în Constanţa a prezentat un contract de închiriere, astfel că primăria a pierdut orice drept asupra acestei clădiri, iar proiectul de reabilitare a fost abandonat.

            „Noi am vrut să îl luăm în administrare. Am încercat să schimbăm gratiile, am fost somaţi să nu intervenim că este alt proprietar şi nu avem dreptul să intervenim pe proprietate privată. Acum acesată clădire a revenit în patrimonial primăriei, dar din păcate nu avem resursele bugetare să îl modernizăm.”, a declarat consilierul local, Romulus Vâlcu

portile de fier 2

    Primăria susţine că un parteneriat-public privat ar putea fi şansa ca acest obiectiv să fie redat către public. Cei interesaţi de preluarea clădirii Cinematografului Porţile de Fier se pot interesa la primărie cu privire la condiţiile în care se pot asocia în vederea reabilitării şi modernizării acestei clădiri.

5,089 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.