Cod Galben de ninsori. Anunțul făcut de către prefectul județului, Andrei Stănișoară

Boboteaza vine cu un nou val de ger. Meteorologii anunță de mâine frig cumplit în toată țara, cu minime care ar putea coborî sub -25 de grade. Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare de Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și local viscolite, în intervalul 05 ianuarie, ora 22 – 06 ianuarie, ora 20 in 14 judete, printre care și Mehedinți. În sud-estul țării, vremea va fi și mai rece astfel că meteorologii au emis cod portocaliu pentru încă 11 județe: Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea. În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Prefectul județului Mehedinți, Andrei Stănișoară, declară că județul este pregătit pentru a face față acestor fenomene meteo:


      Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

În zilele de 6 şi 7 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori medii în jurul a -6 grade, ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece. Începând cu ziua de 8 ianuarie,maximele vor creşte din nou şi, până la sfârşitul intervalului, se vor menţine apropiate de cele normale pentru această perioadă şi se vor situa între 0 şi 2 grade Celsius. Minimele termice vor fi cuprinse, în medie, între -8 şi -5 grade, exceptând nopţile de 7 şi 8 ianuarie, când vor ajunge la -15…-14 grade”.

ninsori

9,334 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.