Comunicat Pro România Mehedinți: ”suntem total nepregătiți pentru preluarea președinției Consiliului European”

Mai sunt mai puțin de două luni până când România va prelua, pentru șase luni, responsabilitatea președinției uneia dintre cele mai importante instituții – Consiliul Uniunii Europene. Pentru autoritățile de la București, pregătirea și derularea acestui mandat ar trebui să reprezinte o prioritate națională. Lucrurile nu stau însă tocmai pe roze, susțin reprezentanții Pro România Mehedinți, mai ales în contextul demisiei ministrului pentru afaceri europene, Victor Negrescu. Guvernul condus de Viorica Dăncilă se scaldă în ape foarte tulburi ca urmare a iminentei remanieri, anunțată încă de acum câteva luni, dar și a demisiei ministrului pentru Afaceri, Europene, Victor Negrescu. Din Mehedinți, liderul Pro România Mehedinți, atrage atenția cu privire la situația politică instabilă creată în țară:

”Demisia ministrului pentru afaceri europene, Victor Negrescu, unul dintre puţinii miniştri cu o imagine bună la Bruxelles, care s-a ocupat de organizarea în detaliu a preşedinţiei României, nu face decât să demonstreze în fața forurilor europene instabilitatea politică din România”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției  de Cornel Stroescu, coordonatorul filialei Mehedinți a Pro România.

Liderii Pro România mai susțin că, din punctul lor de vedere, România este total nepregătită pentru pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene. Acest eveniment ar fi putut reprezenta șansa noastră de a fi noi cei care stabilim agenda europeană, dar momentul a fost ratat.

Voica Briceag

2,642 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.