Concurs pentru postul de Manager al Palatului Culturii Teodor Costescu. Vezi aici candidaţii

Se caută manager pentru palatul culturii Teodor Costescu, după ce postul este vacant de mai bine de un an, odată cu schimbarea denumirii instituţiei din Casa de Cultură Teodor Costescu, în Palatul Culturii Teodor Costescu, după ce clădirea a fost complet reabiliată pe fonduri europene. În toată această perioadă, instituţia de cultură a avut doi manageri interimari- Ion Dinulescu a fost primul manager al instituţiei, iar după decesul acestuia, Valery Stănescu a asigurat interimatul instituţiei.

teatru 3

La concursul organizat de reprezentanţii primăriei Severin, instituţie în subordinea căreia se află palatul culturii s-au înscris patru candidaţi, dar în proba finală au ajuns doar doi.

La concurs s-a înscris Mihai Munteanu, Viorel Mirea, Valery Stănescu şi Sorin Vidan. În urma evaluării proiectelro de management depuse, ei au obţinut următorul punctaj:

Mirea Viorel 7.88 Admis

Munteanu Mihai 5.97 Respins

Stanescu Valery-Florentin 7.75 Admis

Vidan Sorin 8.86 Admis

Valery Stănescu s-a retras din concurs, aşa că, la proba interviului s-a prezentat doar Viorel Mirea şi Sorin Vidan. Comisia care a evaluat candidaţii a fost formată din 9 membri, trei din partea autorităţii publice locale şi 6 membri specialişti numiţi din partea instituţiilor culturale naţionale şi judeţene:

Daniel Cirjan

„Cred că este unul dintre cele mai importante concursuri desfăşurate în ultima perioadă. Palatul culturii, Teodor Costescu se află într-o perioadă de interimat de mai bine de un an de zile.  Avem nevoie în municpiu de un manager la palatul culturii care să intensifice activităţile culturale. Am ferma convingere că, în urma concursului va fi aleasă cea mai bună persoană care să reprezinte palatul culturii în calitatea de manager”, a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan, cel care a fost şi preşedintele comisiei de concurs.

Candidaţii a trebuit să prezinte un proiect de management care a fost evaluat şi notat şi pe care a trebuit mai apoi să îl susţină şi în faţa comisiei de evaluare:

Sorin Vidan

„Proiectul de management pe care eu l-am depus îşi propune în esenţă conturarea unei strategii culturale, astfel încât, potrivit unui studiu de diagnoză a culturii, vitalitatea culturală a oraşului să se amplifice. Cultura face parte din politicile publice, iar instituţia palatului culturii este o instituţie esenţială în acest context”, a susţinut Sorin Vidan, unul dintre cei doi candidaţi rămaşi în concurs.

Urmează acum o perioadă de constestaţii, iar mai apoi noul manager îşi va prelua mandatul.

 

Voica Briceag

4,794 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.