Cornel Stroescu, Pro România: ”Legea pensiilor, dezamăgire pentru pensionari”

Proiectul legii pensiilor se dovedește a fi o mare amăgire, un proiect tratat cu lipsă de responsabilitate de către cei care și l-au asumat. Legea a trecut deja de votul senatorilor, și a ajuns și în Camera Deputaților, dar cu omisiuni inacceptabile, în opinia opoziției. Mai exact,   guvernul a ”omis” să includă în acest proiect și persoanele cu dizabilități și a fost nevoie să se depună amendamente în Camera Deputaților pentru ca această categorie de persoane să fie inclusă în lege. Legea pensiilor ascunde un lucru extrem important în opinia coordonatorului Pro România Mehedinți, Cornel Stroescu. Acestea nu vor fi indexate odată cu 1 ianuarie 2019, așa cum se așteaptă oamenii ci va intra în vigoare la data de 1 septembrie 2021:

”Pensionarii sunt tratați cu maximă iresponsabilitate de către guvern. Nu poți să amăgești la nesfârșit această categorie de oameni. Pensionarii trebuie să știe exact când și în ce condiții va intra în vigoare această nouă lege” a precizat Cornel Stroescu, coordonator Pro România Mehedinți.

Președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat deja că va susține un amendament potrivit căruia legea care prevede majorări de pensii să intre în vigoare anul viitor, nu în 2021:

”În România a avut loc o explozie a prețurilor, iar inflatia pe primele 6 luni a fost de 5,4%, conform BNR. Pensiile nu au fost însă modificate. Nu ar fi prima dată când acest guvern nu indexează pensiile la 1 ianuarie, dar noi vrem ca oamenii să nu mai fie mințiți și să știe care este situația privința acestor indexări atât de lăudate de guvernanți”, a mai spus Cornel Stroescu, coordonatorul Pro România Mehedinți.

1,756 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.