Crimă în centrul de asistență socială Bîcleș, mușamalizată de angajați. Vezi ce s-a întâmplat

Un caz fără precedent în Mehedinți ridică mari semne de întrebare legat de modul în care sunt îngrijiți bătrânii aflați în centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice din județ, dar și cu privire la criteriile de angajare a personalului care ar trebui să aibă grijă de cei aflați aici. O crimă a zguduit din temelii sistemul mehedințean de asistență socială, mai ales în condițiile în care, angajații centrului au încercat din răsputeri să ascundă urmele agresiunii care a condus la moartea unui bărbat aflat în grija lor și au devenit practic complicii criminalului. Crima a avut loc în căminul de asistență și îngrijire socială din localitatea Bîcleș.  Agresiunea a avut loc noaptea, când criminalul, care ar fi trebuit pus sub supraveghere permanentă dat fiind comportamentul extrem de agresiv reclamat și cunoscut de toți salariații, dar și de bătrânii aflați în centru,  s-a urcat peste colegul său de cameră- un bărbat care nu putea să se deplaseze și nici să vorbească și pur și simplu i-a zdrobit oasele, lucru ce a condus la moartea sa câteva ore mai târziu.

Cel mai grav este că asasinul a găsit sprijin chiar la angajații centrului care s-au dat peste cap să ascundă crima. Au zugrăvit camera pentru a se asigura că nu se mai văd urmele de sânge, au spălat hainele victimei pline de sânge și au anunțat familia mortului să se pregătească de înmormântare, căci bărbatul nu se simte bine. Cazul a ajuns însă în atenția oamenilor legii care l-au identificat pe criminal, dar și pe complici:

”În urma decesului unui bătrân aflat în centrul de îngrijire socială din comuna Bîcleș a fost înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Din cercetările preliminare rezultă că victima a fost ucisă de colegul de cameră, un inculpat în vârstă de 67 de ani – persoană cunoscută ca fiind agresivă,  existând suspiciuni și cu privire la consumul de alcool, situație care îi agrava și accentua acest comportament agresiv” a precizat Ștefan Cercel, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Asupra personalului centrului a fost declanşată o anchetă, inclusiv de către Consiliul Judeţean Mehedinţi, de care aparţine centrul:

”Există o anchetă penală în curs, iar de asemenea și Consiliul Județean Meheidnți a luat măsura unei cercetări interne, solicitându-se de asemenea un raport precum și documentele internării agresorului, iar în funcție de ce vom constata vom aplica măsurile legale,” a declarat și Ladislau Mednyanszky, secretarul Consiliului Județean Mehedinți.

Acest caz nu face decât să demonstreze că Mehedințiul este încă departe de a garanta bătrânilor  și asistaților social în general, îngrijirea reală, chiar şi pe banii lor, iar asistații social sunt captivi într-un sistem defect, iar bătrânii dependenţi de îngrijire sunt primii care se resemnează…

 

Voica Briceag

11,261 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.