Criza căldurii în Severin. Află aici la ce soluţii s-a apelat şi în ce condiţii primim căldură la 1 noiembrie

Schimbare radicală de soluţie în ceea ce priveşte furnizarea de agent termic către populaţia municipiului Drobeta Turnu Severin căci, reprezentanţii primăriei au anunţat că vor renunţa la transformarea Serviciului Public de Termoficare în societate comercială, şi vor da spre exploatare cazanele de la termocentrala Halânga unui operator privat. În acelaşi timp, s-a renunţat şi la soluţia încălzirii pe cărbune şi se va apela la păcurină.

marius-screciu

Grantăm că, începând cu luna noiembrie, prima decadă, severinenii vor avea apă caldă şi agent termic. Mâine (n.r. joi, 6 octombrie) semnăm cu Euroinsol, lichidatorii RAAN, închirierea echipamentelor de la Termo Halânga, S.P.A.E.T. va obţine licenţa de producţie, urmând să selectăm prin negociere directă, fără licitaţie publică, firma care va opera utilajele”, a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

Totodată s-a renunţat şi la ideea de furnizare de agent termic produs pe bază de cărbune şi se va apela la păcură. Soluţia aleasă este ceva mai scumpă, dar ar permite repornirea termocentralei în câteva săptămâni, mai ales că în conturile primăriei mai sunt pentru asigurarea confortului termic în jur de 7 milioane lei, bani care ar permite achiziţia de combustibil, astfel încât, în funcţie de temperaturi, la începutul lui noiembrie să se dea drumul la căldură: „Noi la 1 noiembrie am putea începe furnizarea de agent termic dacă, din punct de vedere funcţional, aşa cum ne-au garantat specialiştii, termocentrala de la Halânga poate fi folosită.”

iarna

 

Între timp, meteorologii avertizează că iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimii 100 de ani în Europa. Continentul nostru va fi străbătut de mase de aer arctic, în timp ce soarele va fi acoperit de nori. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în lunile ianuarie şi februarie. Şi luna martie va fi friguroasă, spune el. Abia în aprilie vremea se va încălzi uşor.

Voica Briceag

27,085 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.