CSȘ-ul pune probleme seniorilor. Echipa lui Dorel Stoica s-a chinuit pentru victorie  

Școlarii pregătiți de Marian Brihac impresionează în jocurile de verificare. Juniorii republicani A de la Clubul Sportiv Școlar Drobeta au fost la un pas de a pleca neînvinși, sâmbătă, de pe terenul celor de la Tractorul Cetate. Liderul din Liga 4 Dolj a tras din greu pentru a se impune la limită în fața locului 1 din seria a V-a a Campionatului Naţional Republican. Jocul cu CSȘ Drobeta a consemnat debutul lui Dorel Stoica în postura de antrenor.  

foto 1

Învingători în duelurile cu Pandurii Cerneți (7-3) și cu clasa sportivă de la Liceul „Șerban Cioculescu” (2-0), fotbaliștii CSS-ului au pus mari probleme și celei mai în formă echipe din campionatul doljean. Condusă de la începutul lunii februarie de Dorel Stoica, Tractorul Cetate a muncit mult pentru primul succes al fostului internațional în noua postură. De remarcat că Stoica va fi antrenor-jucător, după ce l-a înlocuit pe severineanul Dorian Vasilică. Campionii de toamnă din Liga a IV-a Dolj s-au impus cu 5-4 (3-2), prin golurile lui Alin Sârbu, Ionel Jilcu, Costinel Stanciu, Laurenţiu Prundeanu şi Ionuţ Manda, în vreme ce oaspeții au punctat prin Laurenţiu Sărăcin (2g), Fabian Manolea şi Andrei Dumangiu.

Un joc util pentru ambele echipe, cu o deteriminare ieșită din comun. Sunt mulțumit de randamnetul băieților mei având în vedere că au jucat în compania unor jucători cu experiență, majoritatea din ei care au evoluat în eșaloanele superioare. Sperăm în meciurile următoare să avem o evoluie tot la fel de bună pentru a avea moralul foarte bun înaintea sezonului de primăvară. Avem de apărat locul 1 și sunt convins că dacă vor evolua cu aceiași seriozitate de care au dat dovadă în această perioadă de pregătire ne vom îndeplini cu brio obiectivul de a promova în Liga Elitelor. În perioada următoare vom mai perfecta alte jocuri amicale pentru a cristaliza echipa de start”, a declarat antrenorul Marian Brihac.

11219709_831735163610067_8771029872312190272_n

CSȘ Drobeta a evoluat în sistemul 4-4-1-1: Iliescu – Văcuță, Bălăceanu, Ciobanu, Cornea – Saizu, Dumangiu, Coadă, Cimpuieru – Mangu, Sărăcin. Au mai intrat Paulescu, Vătuiu, Manolea, Burincă, Băzăvan.

Severinenii vor avea parte de un meci revanșă sâmbătă, de la ora 12, pe Stadionul Termo din Drobeta Turnu Severin. Tractorul Cetate a acceptat invitația de a mai disputa un amical cu juniorii profesorului Brihac. Între timp, CSS-ul se va duela, miercuri, la Donji Milanovac, cu CSS Craiova.

Brihac își vrea echipa la masa bogaților

Înfiinţată în vara anului trecut, Liga Elitelor poate fi caracterizată ca o primă divizie la nivel de juniori republicani. Împărţita în două serii, în campionat se regăsesc juniorii majorităţii echipelor de fotbal din Liga I. Acest sistem este considerat de profesorul Brihac șansa elevilor săi de a urma exemplul lui Florin Șoavă, Mirel Rădoi, Dorel Stoica, Andrei Enescu sau Silviu Balaure, care au plecat în fotbalul mare de la CSȘ Drobeta.

Promovarea în Elită ar putea însemna revigorarea fotbalului severinean. Cel mi mult ar avea de câștigat copiii deoarece ar crește șansele lor de a prinde un transfer într-o ligă națională. Este clar că altă deschidere ai atunci când joci cu echipele cele mai titrate din fotbalul românesc. Vor putea fi văzuţi mai uşor pentru că vin mulţi impresari pentru a observa cei mai talentați juniori români. Un alt aspect constă în faptul că primim o subvenţie de 6000 de euro de la Federaţia Română de Fotbal care ne va ajuta să avem bani de deplasări pentru că vor fi distanţe lungi: Cluj, Târgu Mureş, Braşov,Timişoara… Am încredere că vom fi și noi la masa bogaților. Punctele forte sunt buna organizare a jocului, un lot de jucători cu dorinţă de afirmare, o echipă unită şi câţiva copii de perspectivă”, a explicat Brihac.

foto pt imag reprezentativa si acolo unde spun ca Brihac vrea la masa bogatilor

Liga Elitelor e unul dintre cele cinci obiective pe care Federația Română de Fotbal și le-a asumat în planul de dezvoltare a fotbalului din următorii din cinci ani. Până acum modul de desfăşurare se concretiza în opt serii la nivel regional, fără niciun sistem de retrogradare sau promovare, fără nicio presiune pe performanţă sau rezultat.

Nicu LUNGU

4,689 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.