Cu gândul la Rio! Bobocel vrea din nou la Olimpiadă

Participarea la Jocurile Olimpice de vară este obiectivul suprem al oricărui sportiv. Este întrecerea cu care s-ar putea identifica toată viaţa și, fără doar și poate, e încununarea tuturor eforturilor pe care le-a depus din momentul în care s-a apucat de sport. Ancuța Bobocel cunoaște cel mai bine sentimentul deoarece l-a trăit pe viu atât la Beijing (2008), cât și la Londra (2012). Pentru a fi prezentă a treia oară consecutiv la blocstarturile olimpice și-a început cursa de urmărire încă de la începutul anului.

foto 3
sursa foto: gds.ro

Mai sunt opt luni până când delegațiile cu cei mai valoroși sportivi de pe planetă vor lupta pentru medaliile olimpice. Calcule peste calcule, eforturi fizice și mentale duse până la extrem, competiții de obiectiv. Asta îi așteaptă pe cei care încă nu și-au atins baremul. Pentru Ancuța Bobocel drumul către Rio de Janeiro trece prin Amsterdam. Severineanca în vârstă de 28 de ani are ocazia de a participa pentru a treia oară consecutiv la Jocurile Olimpice doar dacă va urca pe podiumul Campionatului European din Olanda. „Vreau să fiu pe podium la Europene, apoi să ajung la Rio. Să mă gândesc la medalie la Jocurile Olimpice este puțin mai complicat. Deocamdată ne mulțumim că suntem la un nivel foarte ridicat pe plan european. La ambele competiții voi concura în proba dragă mie, 3000 m obstacole”, a spus atleta care în această iarnă va participa la competiții de sală în proba de 3.000 de metri plat, apoi va ataca în forță sezonul în aer liber în proba sa consacrată, 3.000 de metri obstacole.

foto 1

Obiective realizabile

Ancuța Bobocel a revenit în circuitul competițional în vara anului trecut, la câteva luni distanță de când a devenit mamă. Între timp a obținut două tiluri și o medalie de argint la Campionatul balcanic, un loc 5 la Europenele de cros și două titluri pe plan intern. Antrenorul Marin Istrate mărturisește că obiectivele impuse de eleva sa sunt realizabile. „Chiar dacă are mai puțin un an de la revenirea în circuit consider că întrecerea continentală va fi la îndemâna Ancuței. La parametrii pe care îi are în momentul de față se poate clasa în primele trei fără probleme, mai ales că, după cum se știe, atletele din Rusia au fost excluse nedeterminat din competițiile internaționale după ce s-a descoperit că au practicat în ultimii ani dopajul la nivel organizat, în masă. O medalie la Europenele de la Amsterdam i-ar asigura biletul pentru Jocurile Olimpice, iar participarea la Rio de Janeiro este marele nostru vis. Dacă vom fi acolo avem ca obiectiv clasarea în primele opt”, a precizat Istrate. Până acum atletismul are nouă calificați, cei mai mulți din sporturile olimpice.

foto 2

Concursuri pe bandă rulantă

Până la cele două competiții majore severineanca legitimată la CSU Craiova va avea un program încărcat. Numai în luna ianuarie va lua startul la trei crosuri. Great Edinburgh Cross Country Meeting din Scoția, o competiție internațională anuală la care se întrec reprezentativele de cros ale Marii Britanii, Europei și SUA, iar apoi va alerga la alte două crosuri, în Spania, programate pe 17, respectiv 25 ianuarie. „După cele trei crosuri din ianuarie ne vom pregăti să luăm startul la Balcaniada din Turcia, la finele lunii februarie. Acolo este și o sală la parametrii internaționali și ea are nevoie de un concurs puternic pentru a fi la capacitate maximă deoarece dorim să mergem la mijlocul lunii martie la Campionatul mondial de atletism în sală din Statele Unite ale Americi. Are nevoie de cât mai multe concursuri pentru a fi în formă maximă în vară”, a spus succint Istrate ce o așteaptă pe eleva în primele luni ale lui 2016.

Bobocel este cea mai valoroasă atletă din istoria judeţului. Are nenumărate medalii internaționale, dar cel mai important titlul cucerit este de campioană europeană de tineret, în 2009, la Kaunas, în Lituania. La JO din 2008 şi 2012 s-a oprit de fiecare dată în semifinale.

Nicu LUNGU

sursa foto: gds.ro

3,982 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.