Daniel Cîrjan: ”Am început deja discuțiile cu R.A.A.N. pentru asigurarea agentului termic în iarna care vine”

Reprezentanții primăriei Drobeta Turnu Severin au început deja discuțiile în vederea asigurării agentului termic în iarna care vine. Și cum investiția pentru construcția unui nou modul termic pentru oraș, face obiectului unui dosar în instanță, negocieri pentru a avea apă caldă și căldură la iarnă se poartă tot cu reprezentanții Regiei Autonome Pentru Activități Nucleare:

”Am început discuțiile cu lichidatorul judiciar de la R.A.A.N., cu S.P.A.E.T., serviciul de termoficare al primăriei, pentru a identifica toate problemele pe care trebuie să le rezolvăm de urgență, astfel încât să putem să demarăm din nou procedura de închiriere a echipamentelor de la Termo și să obținem toate celelalte avize și aprobări necesare de la ministerele de resort. Categoric, iarna aceasta, soluția este tot platforma de la termo, echipamentele de acolo, în aceleași condiții ca și anul trecut”, a precizat pentru descoperamehedinti.ro, Daniel Cîrjan, viceprimarul Seveirnului.

Totodată a fost anunțată și vacantarea postului de director al Serviciului Public de Termoficare din subordinea primăriei, iar condițiile au fost stabilite prin hotărâre de consiliu local. Municipiul Drobeta Turnu Severin a rămas fără furnizor de apă caldă și căldură odată cu declararea falimentului RAAN. În 2016 a fost lansată o licitație în vederea construirii unei noi centrale care ar fi urmat să asigure confortul termic severinenilor, doar că, investiția nu a respectat termenele contractuale, iar acum, primăria a cerut rezilierea contractului cu firma care a câștigat licitația.

 

 

Voica Briceag

8,126 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.