Decizie șoc a judecătorilor Tribunalului Mehedinți. S-a anulat hotărârea consiliului local DTS de validare a consilierilor

Decizie naucitoare a instantei Tribunalului Mehedinti. Judecatorii au admis astazi, vineri 30 septembrie, ca sedinta de constituire a consiliului local Drobeta Turnu Severin a fost ilegala. In fapt, este vorba despre o serie de actiuni in justitie depuse de trei consilieri locali ale caror mandate nu au fost validate. Prin invalidarea lor s-a creat o alta majoritate politica decat cea care a reiesit in urma alegerilor locale din luna iunie. Acum, toate hotararile adoptate de consilierii locali urmeaza sa fie anulate si putem spune ca, de fapt, la Drobeta Turnu Severin, abia s-au terminat alegerile iar toate procedurile de validarea a consilierilor si procedurile pentru alegerea celor doi viceprimari trebuie sa fie reluate.

consiliul-local-dr-tr-severin

Judecatorii au admis cererile formulate de consilierii locali ai municipiului Drobeta Turnu Severin, invalidati in cadrul sedintei de constituire a consiliului local si au dispus anularea hotararii cu numarul 2/2016 emisa de consiliul local Drobeta Turnu Severin. Aceasta hotarare se referea la validarea consilierilor locali. In fapt, avocatii casei de avocatura Crudiu si Asociatii, au invocat motive strict politice care au stat la baza invalidarii unor mandate de consilieri. Avocatii au reusit sa ii convinga pe judecatori de faptul ca prin invalidarea fara motiv a trei mandate de consilieri s-a deturnat votul exprimat de severineni in urma alegerilor locale din luna iunie si s-a creat cadrul favorabil pentru constituirea unei alte majoritati politice.

judecator

Cel mai grav este insa ca, decizia tribunalului Mehedinti cu privire la ilegalitatea constituirii consiliului municipal Drobeta Turnu Severin, atrage dupa sine in avalansa si alte masuri. Urmeaza ca toate hotararile adoptate pana acum de consilierii locali, validati ilegal, dupa cum spune instanta, sa fie anulate deoarece forul local nu a fost legal constituit. Dupa aceasta decizie a judecatorilor, se poate spune ca s-a revenit la un moment zero, cel imediat validarii rezultatului votului pentru alegerea primarului Severinului si al consiliului local. Hotararea este definitiva si urmeaza sa fie pusa in aplicare.

Voica Briceag

15,862 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.