Documente falsificate descoperite la frontiera mehedințeană

77 de infracţiuni de fals şi uz de fals au fost constatate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni  în primle 7 luni ale anului 2016.

Majoritatea documentelor falsificate au fost taloanele de inspecţie tehnică periodică cărţile de identitate şi permisele de conducere pentru autovehicule; toate  acestea fiind descoperite în Punctele de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II.   

In perioada 01 ianuarie 2016 – 10 august 2016, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit, în activitatea de control şi supraveghere a frontierei de stat, 42 de documente de călătorie falsificate, prezentate la controlul de frontieră  atât de către cetăţeni români cât şi de către cetăţeni străini.

Majoritatea documentelor falsificate au fost taloanele de inspecţie tehnică periodică ale autoturismelor înmatriculate în Bulgaria şi certificatele de înmatriculare ale autoturismelor. Falsurile celor 42 de documente bulgăreşti au fost realizate folosindu-se certificate sau taloane bulgăreşti originale care în prealabil au fost scanate şi prelucrate informatic. Pe documentele astfel obţinute au fost aplicate în fals aceleaşi elemente de siguranţă ca şi cele originale.

politie-frontiera

Permisele de înmatriculare au fost falsificate folosindu-se un suport din material plastic pe care au fost imprimate datele de identitate, fotografia titularului şi înscrisurile cu caracter general.

Cărţile de identitate  descoperite au fost falsificate folosindu-se un suport de policarbonat asemănător celor valide si prin utilizarea de computere performante şi imprimate color.

Majoritatea cetăţenilor care îşi falsifică documentele de călătorie sunt cetăţeni români care sunt posesori  de autovehicule înmatriculate în străinătate şi se deplasează în mod frecvent în Serbia în scop turistic şi comercial.

În momentul depistării persoanelor care recurg la asemenea metode, poliţiştii de frontieră întrerup călătoria celor în cauză, luând măsuri de întocmire a actelor premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de ieşire/intrare ilegală din ţară.

Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea infracţiuni este închisoarea de la 3 luni la 5 ani.

4,442 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.