DROBETA LEGO ROBO TEAM – Premiul pentru cercetare în cadrul competiției First Lego League Junior!

DROBETA LEGO ROBO TEAM – Premiul pentru cercetare în cadrul competiției First Lego League Junior!

Alex, Luca, Eric, Dimi, Mara si Anastasia! Sunt tinerii severineni care au reușit să impresioneze juriul First Lego League Junior, eveniment care s-a ținut la Universitatea Politehnică București. Membrii echipei severinene au acceptat provocarea organizatorilor de a gândi și construi din piese lego locuri accesibile tuturor, în care putem să locuim și să muncim!

Conceptul propus în cadrul competiției a fost cel de BoomTown Build, iar abilitățile echipei severinene i-au convins prin creativitate și inovație pe organizatori care, în urma jurizării și evaluării proiectelor, au votat ca premiul pentru cercetare să ajungă la echipa din Drobeta Turnu Severin, coordonată de Alisa Sturek!

”În fiecare an, FIRST® LEGO® League Junior oferă o provocare nouă și interesantă pentru a stimula creativitatea copiilor cu vârste între 6 și 10. Fiecare echipă de până la 6 copii, începe explorarea acestei teme din lumea reală cu un set inspirațional creat de LEGO® Education exclusiv pentru FIRST® LEGO® League Junior. Folosind setul inspirațional ca punct de plecare, ei modelează un nou model propriu cu ajutorul elementelor LEGO®. Pe măsură ce lucrează, ei învață abilități de bază în inginerie și programare folosind LEGO® Education WeDo și aplică aceste concepte pentru a-și anima propriul model. Echipele documentează, de asemenea, munca lor într-un caiet de lucru și împărtășesc călătoria lor printr-un poster al echipei. De-a lungul experienței lor, echipele respectă valorile fundamentale ale FIRST® LEGO® League Junior, sărbătorind descoperirea, munca în echipa și Profesionalismul Demn (Gracious Professionalism®)”,  se arată într-un comunicat de presă remis de organizatori!

Voica Briceag

1,496 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.