Drum județean asfaltat după zeci de ani de promisiuni deșarte! Vezi aici despre ce tronson de drum este vorba

Cel mai important proiect care vizează modernizarea drumurilor județene din Mehedinți a demarat odată cu semnarea contractului pentru execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a primilor 26 kilometri din cele cinci loturi care vizează asfaltarea a 112 kilometri de drumuri județene.  Este vorba despre D.J. 607, pe tronsonul Strehaia (intersecție cu DN 67A) — Grozești — limita județ Gorj. Pe acest tronson de drum județean asfaltul nu a ajuns niciodată, decât promisiuni deșarte ale foștilor președinți de consiliu județean care nu s-au concretizat niciodată până astăzi:

”Locuitorii din zonă și cei care tranzitează această porțiune știu cât de importantă este investiția. Drumul nu a fost niciodată asfaltat și este brăzdat de gropi care făceau foarte dificilă circulația. Le-am promis oamenilor din Grozești că vom asfalta acest drum iar lucrările încep în perioada următoare” , a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu la semnarea contractului. Termenul de execuție a lucrărilor este de 36 de luni. Pe lângă asfaltarea platformei de drum, se vor realiza peste 800 accese la proprietăți și aproape 9,5 kilometri trotuar, de-a lungul localităților prin care trece drumul, respectiv Strehaia, Cârceni, Grozești, Șușița și Păsărani.

”În perioada imediat următoare, vom semna contractul pentru execuția Lotului 1: DJ 562A: Gruia (intersecția cu DN 56C) — Pătulele — Cioroboreni — Vânjuleț Rogova (intersecția cu DN 56A) 25,793 km. Pentru celelalte trei loturi se face evaluarea ofertelor, iar contractele se vor semna imediat ce această procedură se va încheia” a mai spus Aladin Georgescu.

În total, pe acest proiect în județul Mehedinți se vor asfalta 112 kilometri de drumuri județene. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și are o valoare de aproape 214 milioane lei.

Voica Briceag

2,719 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.