Drumul județean, DJ 671 E dintre localitățile Nadanova și Isverna va fi asfaltat! Vezi aici detalii

Toate drumurile județene care duc spre nordul județului Mehedinți vor fi asfaltate până anul viitor! Astăzi, (11.07.2019), președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pe tronsonul de drum DJ 671 E, Isverna-Nadanova. Este vorba despre asfaltarea a peste 6 kilometri:

”Am ajuns în momentul în care semnăm ultimul contract de finanțare pentru ultimul tronson de drum județean din nordul județului, rămas neasfaltat. În 2016, odată cu preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, mi-am propus asfaltarea tuturor sectoarelor de drum județean care nu au fost niciodată asfaltate sau acolo unde asfaltul era distrus. Am semnat contractul de proiectare și execuție pe sectorul Dîlbocița Firizu-Cerna Vârf unde au început deja lucrările de asfaltare pe un tronson de 18 km, și de asemenea am semnat contractarea lucrărilor pe tronsonul Crăguiești- Ilovăț – Studina – Șovarna-Ilovăt- Rudina pe o lungime de 12 km”, a spus Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Pe de altă parte alte două tronsoane de drum județean se vor asfalta, tot pe fonduri europene. Este vorba despre asfaltarea drumului drumului pe sectorul Podeni-Malarișca-Balta și despre Malovăț Marga. Tronsonul de drum pentru care s-a semnat contractul de finanțare închide acum, cercul drumurilor județene din zina de nord a Mehedințiului:

”Lumgimea sectorului de drum Isverna-Nadanova este de 6,1 km, drumul va avea o lățime de minimun 4 metri, se vor construi 18 podețe, 30 de accese către proprietăți și rigole pe o lungime de 5.130 metri și se vor monta 760 metri parapet. Durata de execuție este de 11 luni”, a mai spus Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

”Zona este într-o continuă dezvoltare turistică și avem nevoie de infrastructură pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști. Mulțumim domnului președinte Aladin Georgescu pentru că a înțeles necesitatea acestui proiect atât de important pentru locuitorii zonei”, a spus Ionuț Stoican, primarul comunei Isverna.

Constructorul are la dispoziție 11 luni pentru întocmirea studiilor necesare și pentru finalizarea lucrărilor pe acest sector de drum.

 

Voica Briceag

3,170 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.