Drumul pentru pace și mediu al lui David Ligouy a trecut și prin Drobeta Turnu Severin

14 țări, 8.000 de kilometri, o bicicletă electrică prevăzută cu panouri solare, un singur om și un singur scop- acela de a atrage atenția lumii întregi cu privire la schimbările climatice care ne afectează pe toți. Este povestea lui David, un francez care pedalează pentru a- convinge pe oameni să adopte măsuri pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, eficientizarea consumului de energie, tranziția spre energii eco și regenerabile, dar și să militeze pentru abolirea armelor nucleare. El a ajuns și la Drobeta Turnu Severin:

”Vin din Franța, am pornit la drum acum două luni, iar acum mă întorc spre casă. Voi porni de aici spre Bulgaria și Serbia și mi-am propus să parcurg 100 de kiloemtri pe zi și 14 țări”, a spus David Ligouy, activist de mediu.

În drumul său, David întâlnește oameni care îl privesc cu scepticism și care spun despre el că este nebun, și luptă pentru o cauză pierdută, dar și oameni care cred în ceea ce face și care îl susțin în cauza sa. Membru în echipa care a câștigat, în 2017, premiul Nobel pentru pace cu campania “ICAN”, David Ligouy și-a părăsit job-ul și a pornit în lume cu un prototip de bicicletă electrică, total autonomă, încercând să determine oamenii întâlniți pe traseul său, să adopte măsuri pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, eficientizarea consumului de energie, tranziția spre energii eco și regenerabile, dar și să militeze pentru abolirea armelor nucleare:

”Acum doi ani am câștigat premiul Nobel pentru pace cu un grup mai mare numit ICAN- campania internațională împotriva nuclearizării, prin care urmărit să declarăm ilegală nuclearizarea.  Dacă vom face asta, vom avea trei probleme-clima, biodiversitatea și riscul nuclear” a precizat David Ligouy, activist de mediu.

David parcurge în medie 100 de kilometri pe zi. A depășit deja 5.000 de kilometri pe bicicletă și își propune să parcurgă peste 8.000 de kilometri, în 14 țări. Până acum, el a parcurs mai mult de jumătate din drumul lui prin cele 14 țări pe care și le-a propus să le străbată din dorința de a promova pacea mondială și un climat favorabil pe Terra.

 

Voica Briceag

 

 

4,003 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.