Este oficial! Severinul va primi agent termic în iarna 2017-2018, tot de la RAAN

Iarna aceasta se pare că nu va mai prinde administraţia locală pe picior greşit în ceea ce priveşte asigurarea agentului termic! Păţit anul trecut, în acest an, primarul Marius Screciu, a început demersurile pentru ca severinenii să aibă căldură la timp, încă din luna iunie. Acum, cel mai important pas a fost făcut, iar creditorii RAAN şi-au dat acordul pentru ca municipalitatea să închirieze în continuare echipamentele termocentralei pentru a putea furniza căldură şi apă caldă. Este însă din nou, o soluţie provizorie.

„În acest moment am primit acordul creditorilor, RAAN să putem funcţiona ca şi anul trecut, urmând ca de săptămâna viitoare să începem şi demersurile pentru a primi finanţare pentru a putea trece şi iarna 2017-208. Eu îmi doresc din suflet să găsim o soluţie stabilă pentru anii care vin. Am început deja discuţiile, dar ele nu vor fi concretizate până când justiţia nu îşi va spune cuvântul cu privire la investiţia demarată pentru construcţia unui nou modul termic pentru oraş” a declarat pentru descoperamehedinti.ro Marius Screciu, primarul Severinului.

Acum, urmează încă un pas la fel de important, dacă nu chiar mai important. Oraşul are nevoie de o subvenţie de la guvern pentru a putea achiziţiona păcură în vederea furnizării de agent termic. Un alt aspect, la fel de important este că, în această perioadă au fost făcute verificări temeinice la reţea, astfel încât să nu mai existe sincope în funizarea agentului termic din cauza problemelor apărute la reţeaua de transport:

„Am şi reuşit să rezolvăm o parte din problemele reţelei am lucrat toată vara, sperăm să nu mai avem acele întreruperi în reţea. Noi plătim pentru acesată închiriere, şi RAAN are de câştigat, dar cel mai mult avem de câştigat noi, comunitatea, că rezolvăm acesată problemă. În această iarnă” declarat pentru descoperamehedinti.ro Marius Screciu, primarul Severinului.

În acelaşi timp, Marius Screciu a făcut apel către populaţie să îşi îşi plătească la timp facturile pentru încălzire, în caz contrar, municipalitatea se va vedea în situaţia de a întrerupe furnizarea agentului termic din cauză că nu vor fi suficeinţi bani pentru achiziţia de combustibil şi plata subvenţiei.

 

Voica Briceag

 

5,023 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.