UPDATE: Guvernul a alocat banii necesari pentru căldură. Ce sumă a primit Severinul

UPDATE, 22.30:  Severinul a primit, de la Guvernul lui Dacian Cioloș, suma de 19 milioane 600 mii lei, bani care acoperă achiziția de combustibil pentru toată iarna 2016-2017. Astfel, a fost alocată, printr-o Hotărâre de Guvern,  întreaga sumă cerută de către Consiliul Local al municipiului.

Declarația lui Virgil Popescu, cel care făcea încă de săptămâna trecută promisiuni ferme cu privire la faptul că municipiul va primi de la guvernul tehnocrat toate fondurile necesare căldurii: Astăzi am trecut de la agonie la extaz. În această dimineață, am aflat că Ministerul de Finanțe a avizat negativ Hotărârea de Guvern cu privire la termoficare, pe motiv că în această hotărâre era trecut și municipiul Constanța, municipiu care avea excedent bugetar, deci nu avea nevoie de bani. Premierul Dacian Cioloș a returnat Hotărârea de Guvern, Ministerului Dezvoltării, solicitând ca până la începrea ședinței de Guvern, care era progrmată pentru ora 15, să fie refăcută doar cu localitățile care au cu adevărat nevoie de ajutor. Nu pot să nu remarc faptul că vicepremierul PSD, Dâncu, a încercat introducerea municipiului Constanța, condus de PSD, iar apoi, văzându-se refuzat de Ministerul de Finanțe, a transmis, prin secretara de stat Caraman, informații în teritoriu cum că nu se vor aproba bani pentru căldura niciunui oraș, întrucât nu există cadrul legal. Mi se pare o lipsă de maturitate politică această tentativă a pesediștilor de la Ministerul Dezvoltării, de a încerca să creeze panică în preajma alegerilor. Oamenii nu trebuie să sufere din cauza bătăliilor politice.

Ședința de Guvern a început, cu întârziere, la ora 18, tocmai pentru a avea timp ca această Hotărâre de Guvern să fie refăcută, iar Drobeta Turnu Severin a primit suma de 19.600.000 lei, suma destinată achiziției de combustibil pentru toată perioada iernii. Aceasta este suma care a fost solicitată de către Consiliul Local al municipiului.

Am înțeles săptămâna trecută, din conferința de presă a PSD Mrehedinți, că s-au delimitat de severineni și că ne-au pasat această problemă nouă, liberalilor, și mie, în mod special. Nu fug de probleme, dar nu trebuie să uităm cauzele lor: Gherghe și cu PSD au creat această problemă încă de la alegerile locale când afirmau că investiția cea nouă va fi gata până în luna august 2016. Nu numai că nu au terminat această investiție, dar erau cât pe-aici să lase și Severinul în frig toată iarna.

Noi, liberalii, împreună cu premierul Dacian Cioloș, am rezolvat problema încălzirii orașului, am pornit cazanele de la termocentrala Halânga când nimeni nu mai credea. În seara aceasta, le-am adus și banii necesari pentru achiziția de păcură pentru toată iarna. Sper să fie în stare să cumpere combustibil și să nu mai rămână fără păcură, așa cum au mai făcut, de dragul de a face o conferință de presă.

Cred că severinenii au un exemplu că se poate face și o altfel de politică. Dacă promiți un lucru, să-l și realizezi. Eu și PNL cred că ne-am ținut de cuvânt până acum, cu tot ce am promis, și așa vom face și în continuare. Îmi doresc ca severinenii să iasă la vot pe 11 decembrie și să aleagă oameni care promit și se țin de cuvânt.

P.S.: Acum, având banii necesari, pot să cred și afirmația primarului Marius Screciu cum că vom avea apă caldă începând cu 1 decembrie.” a declarat Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți, pe pagina sa de Facebook.

ORA 20.30 Victorie pentru președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu: problema căldurii din Severin este aproape de rezolvare. Conform PSnews.ro, Executivul a hotărât, în ședința din această seară, alocarea de fonduri pentru ca termoficarea din Drobeta-Turnu Severin să funcționeze din nou în parametri optimi. Pe pagina de facebook a lui Virgil Popescu a fost postat, de asemenea, un mesaj care ne duce cu gândul la aceeași concluzie: ”În sfârșit, am reușit! Mulțumesc domnului prim-ministru Cioloș! Oamenii adevărați se țin de cuvânt”.

Virgil Popescu a promis, Virgil Popescu a făcut! – cam așa vor suna, cel mai probabil, de mâine,  materialele electorale ale Partidului Național Liberal din Mehedinți. Și pe pe bună dreptate căci, conform și unor surse din interiorul PNL, guvernul a alocat în această seară, prin Hotărâre de Guvern, banii necesari municipiului Drobeta Turnu Severin pentru achiziția de combustibil necesar termoficăriii pentru toată perioada iernii 2016-2017.  Acum, nimic nu ar mai sta în calea furnizării de agent termic și cetățenii ar putea trăi cu siguranța căldurii și a apei calde în această iarnă.

După luni întregi de piedici și situații neprevăzute, incertitudinea ar putea lua sfârșit. Săptămâna trecută, după rectificarea bugetară, mai toți reprezentanții autorităților locale și județene erau de părere că guvernul nu o să mai aloce nici un ban municipiului și puneau asta pe seama faptului că guvernul nu ar fi interesat de situația critică din Mehedinți. Singurul care a spus încă de săptămâna trecută că banii vor veni printr-o Hotărâre de Guvern, până în data de 11 decembrie, a fost Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți și candidat pentru un post de deputat.popescu-virgil

Speranțe mai avea și primarul Severinului care declara încă de atunci că a vorbit cu Virgil Popescu și are încredere că va face tot posibilul pentru a aduce banii necesari Severinului. Tot Virgil Popescu a fost cel care a intermediat discuțiile și negocierile cu firma care livrează păcură, și în acest caz Severinul a reușit să primească cel mai mic preț de pe piață.

 

10,107 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.