Fabrica de cablaje auto, o nouă hală de producție. Inaugurarea s-a făcut în prezența Ministrului Muncii și a primarului Severinului

Reprezentanții companiei Sumitomo Electric Bordnetze au inaugurat cea de-a treia hală de producție a fabricii din Drobeta Turnu Severin creându-se astfel premizele necesare în vederea unor noi angajări masive. Inagurarea noii secții s-a făcut în prezența Ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu și a primarului Severinului, Marius Screciu. Fabrica unde se produc cablaje auto a devenit la ora actuală cel mai important angajator al județului Mehedinți, aici lucrând mai bine de 3.000 de oameni:

,,Investiția de la Drobeta Turnu Severin a început acum trei ani, numărăm astăzi în jur de 3.000 de angajați la Drobeta Turnu Severin, iar în întreaga țară avem în jur de 6.000 de angajați în fabricile de la Caransebeș și în noua locație de la Târgu Jiu. Ne dorim să creștem ca și număr de angajați în toate locațiile noastre, în funcție de capacitățile de producție care ne vor fi date de clienții noștri. Aici la Drobeta Turnu Severin am început acum un proiect nou care este doar începutul, începând cu anul 2018 vom ajunge în producția de serie,, a precizat Cătălin Tischer, C.E.O. Sumitomo Bordneze.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a răspuns invitației primite mai ales în contextul în care în compania de cablaje auto este una dintre cele mai importante companii de la noi din țară ca și număr de angajați, dar și un important contributor la bugetul de stat. Ca și răspuns la discuțiile contradictorii purtate cu reprezentanții companiei nemulțumiți de desele schimbări în ceea ce privește Codul Fiscal, precum și noile praguri stabilite pentru salariul minim pe economie și care înseamnă sume mai mari plătite de către angajatori angajaților, ministrul Muncii a vorbit la Severin despre două programe guvernamentale care sprijină deopotrivă investitorii, dar și pe cei cre se mută la mai mult de 50 de kilometri în vederea angajării, persoană pentru care statul  român plătește chiria:

,,SEBN este una dintre multinționalele importante ca și număr de angajați în România, iar 3.000 de locuri de muncă într-un oraș cum este Drobeta Turnu Seveirn nu poate să fie decât o veste foarte bună. Am discutat aici și despre programul guvernamental care sprijină angajatorii în ceea ce privește plata salariaților, este vorba despre programele de ucenicie și de stagiu care sunt finanțate cu fonduri de la U.E. Avem la dispoziție aprope o jumătate de miliard de euro pe care să îl oferim angajatorilor ca să plătească la nivelul salaiului minim pe economie ucenicul și stagiarul, iar statul oferă 250 euro lunar pentru fiecare ucenic angajat. Am vorbit de asemnea despre criza locurilor de muncă și dumnealor s-au lovit de ea, dar și aici avem mai multe programe guvernamentale-cum ar fi prima chirie, prin intermediul căruia, angajatul care îți găsește loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km decât localitatea de domiciliu, primește de la statul român 85% din cheltuielile cu chiria și utilitățile, dar nu mai mult de 900 lei,, a spus la Drobeta Turnu Severin Ministrul Muncii La Olguța Vasilescu.

La eveniment a participat și primarul Severinului, Marius Screciu. De-a lungul timpului municipalitatea severineană a făcut mai multe demersuri în vederea sprijinirii acestei investiții. Drumul de acces care duce către companie a fost asflatat, iar o parcare a fost amenajată chiar la intarea în curtea fabricii:

,,Am participat la inaugurarea unei noi secții din cadrul companiei Sumitomo Electric Bordnetze, alături de doamna Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii și Justiției Sociale. Fabrica de cablaje auto asigură în prezent circa 3.000 de locuri de muncă în Drobeta-Turnu Severin. Compania a devenit un partener al municipalității în ceea ce privește crearea de locuri de muncă și se bucură în continuare de sprijinul nostru,, a declarat Marius Screciu, primarul Municpiului Drobeta Turnu Severin.

Compania Sumitomo Electric Bordnetze își desfășoară activitatea în incinta unui parc industrial privat amenjat pe platforma fostului Combinat de Celuloză și Hârtie. Inaugurarea noi secții de producție a fost un moment festiv la care au fost invitați să ia parte toți angajații și numai. În parcarea sediului, a fost montată o scenă, pe care au urcat interpreți îndrăgiți de muzică populară și ușoară, iar angajații au petrecut pânăr târziu.

Voica Briceag

15,105 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.