Facilități fiscale pentru persoanele cu handicap. Vezi aici reglementările Consiliului Local Dr. Tr. Severin

Primăria Drobeta Turnu Severin acordă scutire de taxe pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat și pentru persoanele încadrate în gradul I de invaliditate. Scutirea vizează contribuțiile pentru plata taxelor pe clădiri, terenuri și autoturisme:

”Conform dispozițiilor legale în vigoare, persoanele cu dizabilități, care dețin certificat de handicap accentuat sau grav, precum și reprezentanții legali ai minorilor, care dețin certificat de handicap accentuat sau grav, beneficiază de scutire la impozitul pe clădirea folosită drept domiciliu, aflată în proprietate sau coproprietate, precum și pentru terenul aferent clădirii aflată în proprietate, ca domiciliu. Mai mult decât atât: beneficiază și de scutire la impozitul pe un mijloc de transport. Măsura se aplică de la 1 ianuarie 2018, pentru toate persoanele care au depus actele doveditoare, până la data de 31 decembrie 2017, la Direcția de Taxe și Impozite Locale” , a declarat pentru descoperamehedinti.ro Daniel Cîrjan, viceprimarul municpiului Drobeta Turnu Severin.

Persoanele cu dizabilități, care dețin certificate de handicap revizuibile, au obligația să depună, în termen de o lună de la revizuire, actele la sediul direcției de taxe și impozite, pentru a intra în evidență și a beneficia de scutiri.

”Pentru a beneficia de scutire, persoanele interesate trebuie să depună cererea până la 31 martie, 2018. Direcția de Taxe și Impozite gestionează, în acest moment, un număr de 6014 scutiri ale persoanelor cu dizabilități: pe clădiri 3469, scutire de impozit pe teren 869 și 1468 pe mijloacele de transport” a declarat Daniel Cîrjan, viceprimarul municpiului Drobeta Turnu Severin.

O astfel de măsură este inclusă în codul fiscal, modificat în anul 2016, cu obligativitatea aplicării măsurii din ianuarie 2017.

Voica Briceag

16,133 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.