Festivalul medieval al cetății Severinului! Vezi aici programul

Cavaleri și domnițe din timpuri demult apuse, vor reveni între zidurile cetății medievale a Severinului și  vor aduce cu ei parfumul unor vremuri trecute. 3 zile de festival medieval ne vor purta departe în timp, atât prin atmosferă cât și prin demonstrații de luptă sau trai. Deasemenea, festivalul va găzdui activități interactive de la ateliere organizate de meșteșugarii până la demonstrații de luptă sau activități de distracție, specifice epocii medievale (concerte, jonglerii cu joc, etc). Din program nu vor lipsi nici concertele cu muzică live.

Evenimentul va debuta vineri, 30 august la ora 20:30 cu parada cu făclii și va continua de la ora 21:30 cu un concert susținut de trupa Lupus Dacus. Evenimentele vor continua sâmbătă de la ora 12:00 cu ateliere interactive de olărit, fierărie, curelărie,   tir cu arcul, echitație sau gastronomie. Sâmbătă la ora 13:30 va debuta concursul internațional de gătit ”Aromele Evului Mediu”. Concursuri și ateliere tematice vor avea loc pe toată durata evenimentului, iar seara de la ora 20:00 vor debuta concertele de muzică medievală.

Duminică, în ultima zi a festivalului vor fi din nou organizate ateliere pe toată durata zilei, iar de la ora 16:30 va avea loc deja tradiționala bătălie pentru pod.

 

Voica Briceag

1,850 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.