Finanțare europeană pentru reabilitarea secției de psihiatrie a Spitalului Județean

Secția de psihiatrie a spitalului județean va intra în perioada următoare într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Cererea de finanțare depusă de reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți a primit undă verde pentru finanțare, iar astăzi, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean a semnat contractul de finanțare. Se înregistrează totodată și o premieră la nivelul județului căci, este pentru prima dată când administrația județeană atrage fonduri europene în vederea reabilitării unei unități medicale de stat.

 

Premieră la nivelul județului Mehedinți în ceea ce privește finanțarea europeană atrasă pentru reabilitarea unităților medicale. Primul proiect care vizează investirea banilor europeni pentru reabilitarea infrastructurii de sănătate din județul Mehedinți a fost semnat de Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți și de Marilena Bogheanu, directorul Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia.

Proiectul semnat vizează anveloparea termică a secției de psihiatrie a spitalului județean de urgentă. Nu doar anveloparea termică exterioară va fi realizată, ci vor fi refăcute toate instalațiile, va fi înlocuită tâmplăria, vor fi montate instalații de gaz și se intenționează achiziționarea unei centrale care va fi racordată de rețeaua de gaze naturale a orașului.

O cerere similară care vizează finanțarea europeană atrasă pentru unitățile medicale din județul Mehedinți se referă și la anveloparea termică a spitalului județean de urgență. Și aici se vor executa același tip de lucrări menite să crească eficiența energetică a unității medicale, dar și să crească confortul pacienților veniți aici la tratament. Această cerere de finanțare este în evaluare și a trecut deja de primele etape de verificare.

 

Voica Briceag

 

5,329 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.