Finanțare europeană pentru tronsoanele de drum județean Podeni-Balta și Malovăț-Marga

Viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a semnat la Drobeta Tunru Severin două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Este vorba despre proiectele Consiliului Județean Mehedinți, care vizează asflatarea drumurilor județene pe tronsoanele Podeni-Balta și Malovăț-Marga:

”Vizita domnului vicepremier Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost prilejuită de semnarea celor două contracte foarte importante pentru județul Mehedinți, motiv pentru care îi mulțumesc, la fel cum le mulțumesc membrilor Guvernului PSD-ALDE și președintelui PSD Liviu Dragnea pentru susținerea proiectelor de infrastructură ale județului Mehedinți! Pe de altă parte, sprijinul pe care județul Mehedinți l-a primit de la Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea obiectivelor finanțate prin PNDL este la fel de important, astfel încât la finalul implementării lor, am încredere că toți locuitorii județului vor beneficia de utilități precum sisteme de alimentare cu apă și canalizare, drumuri asfaltate și sisteme moderne de iluminat public”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

   

”Am avut și o întâlnire tehnică cu primarii din județul Mehedinți, indiferent de culoarea politică. Am discutat absolut toate problemele pe care le întâmpină și le-am dat și soluții. Le-am confirmat că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost, este și rămâne partenerul lor, indiferent de culoarea politică. Vreau să-i felicit din tot sufletul pe toți primarii din acest județ, pe domnul președinte Aladin Georgescu și toată echipa administrativă pentru că s-au clasat pe locul al V-lea în ceea ce privește proiectele și fondurile atrase prin PNDL. Indiferent ce spun partidele de opoziție, acest program revoluționar (n.r. Programul Național de Dezvoltare Locală) dezvoltă România  și o dezvoltă împreună cu autoritățile locale. Discutăm de peste zece miliarde euro investiți începând din 2013 până în 2020, care se transpun în 12 681 proiecte de investiții care nu sunt neapărat ale noastre, ci sunt ale comunităților, iar beneficiarii sunt românii”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Daniel Suciu. Județul Mehedinți are 297 proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală I și II, în valoare de 1,3 miliarde lei, acestea vizând reabilitarea și modernizarea drumurilor de interes local sau comunal, sisteme de alimentare cu apă, canalizare și sisteme de iluminat public, reabilitarea de unități de învățământ, construirea de cabinete medicale. La finalul vizitei în județul Mehedinți, vicepremierul Daniel Suciu s-a oprit să viziteze Spitalul Orășenesc Strehaia, obiectiv ce urmează de asemenea, să fie reabilitat și modernizat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

 

Voica Briceag

2,480 total views, 3 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.