A fost publicată în Monitorul Oficial H.G. prin care se alocă bani pentru încălzirea Severinului

Hotărârea de Guvern prin care primăriei Drobeta Turnu Severin îi este alocată de la guvern suma de bani necesară achiziţiei de combustibil pentru iarna 2016-2017 a devenit oficială prin publicarea în Monitorul Oficial.

mo-1

mo-2

Urmează acum, ca în termen de câteva zile, banii să fie transferaţi în conturile primăriei severinene:„În Monitorul Oficial din 29 noiembrie a fost publicată Hotărârea Guvernului cu numărul 887 prin care s-a hotărât alocarea de bani pentru combustibil, astfel încât municipiul Drobeta Turnu Severin să aibă asigurată suma de 19.600.000 lei pentru a trece cu bine iarna 2016-2017. În 5 decembrie, în Monitorul Oficial nr. 973 a fost publicată această hotărâre de guvern astfel încât totul este oficial, iar banii sunt alocaţi municpiului Drobeta Turnu Severin”  , a declarat Daniel Cîrjan, viceprimarul Severinului.

daniel-cirjan

Liberalii au fost cei care şi-au asumat din punct de vedere politic şi administrativ, rezolvarea acestei probleme, în care prea puţini au fost cei care au crezut. Tenacitatea cu care a fost susţinut însă acest proiect în faţa premierului Cioloş de către liderul liberal, Virgil Popescu, a făcut ca Severinul să se numere printre puţinele oraş din ţară care au primit bani pentru a trece cu bine de iarna aceasta:

„Au fost foarte mulţi sceptici care au fost ferm convinşi că acest guvern nu va aloca banii necesari municipiului Drobeta Turnu Turnu Severin, iată că, nu numai că guvernul Cioloş a alocat bani pentru achiziţia de combustibil, dar aproape jumătate din suma alocată către celelalte unităţi administrativ teritoriale, este destinată municipiului Drobeta Turnu Severin. Din 53.000.000, 20.000.000 sunt alocaţi municipiului Drobeta Turnu Severin. Este o dovadă mai mult decât evidentă a faptului că acest guvern chiar are interes ca municpiul Drobeta Turnu Severin să aibă asigurată căldură în iarna 2016-2017” a mai subliniat Daniel Cîrjan.

Acum severinenii nu pot decât să spere că reţeaua de transport a agentului termic va rezista şi nu vor mai fi întrerurperi ale alimentării cu energie termică.

Voica Briceag

8,478 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.