FOTO-VIDEO: Depuneri de coroane și parada militară de Ziua Națională a României, Dr. Tr. Severin

La Mulţi Ani, România, La Mulţi Ani, români, La Mulţi Ani, mehedinţeni! Ziua naţională a fost marcată la Drobeta Turnu Severin, iar mii de oameni au înfruntat gerul pentru  a participa la evenimentele dedicate zilei naţionale a României. Evenimentele cu ocazia Zilei Naționale a României au început La ora 10.00 au avut loc depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din parcul Rozelor și o parada militară.

Petrecerea va continua şi după-amiază, căci pe scena de pe strada Crişan va avea loc un spectacol folcloric.  Astfel, de la ora 13.00 pe scenă urcă elevii Grupului Folcloric Baia de Aramă, îndrumaţi de Georgeta Corlan, de la ora 15.300, urmează un spectacol susţinut de soliştii Ansamblului Profesional, Danubius, iar de la ora 18.30 urmează să aibă loc concertul Ansamblului Folcloric din Baia de Aramă, iar de la ora 18.00 are loc retragerea cu torţe. Totdată, la Palatul Culturii Teodor Costescu, are loc un eveniment de excepţie, susţinut de corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei alături de Angelica Stoican.

„Gândurile noastre se întorc cu 98 de ani în urmă când, la Alba Iulia, în faţa a peste 100 000 de oameni era proclamată unirea Transilvaniei cu ţara, fapt ce consemna făurirea statului naţional unitar român!  Este timpul să le spunem tuturor ărin faptele noastre, prin ceea ce gândim şi simţim, că România este o ţară care, în ciuda greutăţilor prezente redevine conştientă de propria-i valoare! „, a transmis Aladin Georgescu, Preşedintele Consiliului judeţean Mehedinţi.

dsc_0939

„Transmit un mesaj de unitate, de respect şi datorie faţă de cei care au făcut posibil acest act, această unire a tuturor românilor, un deziderat de secole, pentru care au murit oameni, pentru care au luptat oameni. Tuturor românilor, astăzi, le transmit un călduros La Mulţi Ani, La Mulţi Ani, România, La Mulţi Ani, Mehedinţi, La Mulţi Ani, Drobeta Turnu Severin!„, a transmis primarul Severinului, Marius Screciu.

dsc_0973

Prezent au răspuns şi parlamentarii de Mehedinţi care au preferat să fie prezenţi în circumscripţii în această zi importantă, şi nu nu la evenimentele organizate la nivel naţional: au depus coroane de flori la monumentul Eroilor din parcul Rozelor şi au urmărit din public parada militară: „Este o zi de mare încărcătură emoţională, urez românilor şi tuturor mehedinţenilor o zi minunată, multă sănătate, bucurii, multă speranţă şi să nu îşi piardă încrederea în mai bine,” a transmis din Mehedinţi seantorul liberal, Marius Bălu, cel care a declinat invitaţia la recepţia de la Cotroceni organizată de Klaus Iohannis, pentru a fi prezent la ceremonia de la Severin.

dsc_1111

„Unicul mesaj pe care pot să îl transmit este acela de unitate. Unitate a poporului român, unitate a celor care conduc şi vor conduce această ţară, pentru că în România sunt foarte multe lucruri de rezolvat, iar românul are nevoie de mult mai multă grijă, care să i se poarte.”, a transmis Viorel Palașcă, președintele ALDE Mehedinți

dsc_1125

Membrii Partidului România Unită, singurul partid naţionalist din România au fost şi ei prezenţi la manifestările dedicate zilei naţionale a României: „La Mulţi Ani, România, La Mulţi Ani românilor, oriunde ar fi în lume! Îi aşteptăm acasă şi astăzi, de ziua naţională, a României, La Mulţi Ani, pentru toţi”, a transmis şi liderul Partidului România Unită Mehedinţi, Cornel Stroescu.

dsc_1135

Generaţia de la 1918 a plătit cu sânge visul românilor dintotdeauna, acela de a trăi într-un stat naţional, unitar şi indivizibil. Acest vis trebuie păstrat viu trebuie transmis generaţiilor viitoare.

GALERIE FOTO:

 

 

4,706 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.