„Gust şi estetică tradiţionale”, tabără de arhitectură la Isverna, în perioada 10-22 iulie 2017

În perioada 10-22 iulie 2017, 10 studenți la arhitectură, indiferent de anul de studii sunt invitați să descopere estetica și gustul tradiționale din nordul Mehedințiului, mai precis din comuna Isverna. Proiectul este implementat de asociația Sinaptica în parteneriat cu Consiliul Local Isverna și Facultatea de Litere a Universității București și este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

ESTETICA SI GUST TRADITIONALA

Tabăra de arhitectură se concentrează asupra arhitecturii țărănești din zona de munte a județului Mehedinți. Sunt incluse activități de documentare și de experiment practic referitoare la tehnici și materiale tradiționale utilizate in construcții: tipuri și caracteristici de lemn, aplicarea paiantei pe o construcție din bârne, realizarea de îmbinări ale bârnelor, tipuri de caracteristici de piatră, realizarea și aplicarea de mortare fără ciment, realizarea și aplicarea de izolator pe bază de lut și paie, geometrii și volumetrii în arhitectura tradițională.

*În paralel se va desfăşura şi o tabără de cercetare etnografică.

CASA ISVERNA

Misiunea voluntarilor

– experimentarea de îmbinări folosind diferite esențe de lemn, realizarea de îmbinări între lemn și piatră, realizarea de zidărie din piatră, fără ciment, pregătirea și aplicarea de paiantă peste pereți din bușteni, pregătirea și aplicarea de material izolator din lut și fibre vegetale;

– repararea a două case tradiționale, realizarea de relevee și propuneri de amenajare și punere în valoare, folosind recuzita gospodărească tradițională;

– folosesc timpul pentru a se distra într-un cadru natural de o rară frumusețe.

 Informații administrative

Toți participanții vor încheia un contract de voluntariat cu Asociația Sinaptica și vor primi dovada activităților realizate în timpul taberei.

Cazarea și masa sunt într-o pensiune de 3 margarete, în camere de 3 sau 4 locuri, cu baie proprie.

Organizatorul asigură echipament de protecție și de lucru minimal (mânuși de lucru, bluză/tricou, șapcă etc.)

Transport

Se decontează bilete de tren până la Drobeta Turnu-Severin și bilete de microbuz de la Drobeta Turnu-Severin la Isverna sau bonuri de benzină. Pentru voluntarii care vin din aceeași localitate sau localități apropiate se recomandă folosirea în comun a unui autoturism.

 

Voica Briceag

 

16,170 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.