Iarna din mijlocul primăverii. Vezi unde ninge în Mehedinţi

Coșmar alb pentru fermieri și nu numai după ce, în mijlocul primăverii, vremea s-a stricat brusc, temperaturile au scăzut semnificativ în Mehedinţi, iar în unele localităţi din nordul judeţului, a și nins. În judeţ nu sunt probleme în ceea ce priveşte condiţiile de trafic, atât la nivelul prefecturii cât şi la cel al Consiliului Judeţean fiind luate toate măsurile. La această oră mai multe utilaje sunt pregătite să intervină. Valul de aer polar a adus cu el şi o avertizare meteorologică de ninsori viscolite în special în zona de nord a Mehedinţiului, la limită cu judeţul Caraş Severin, iar la această oră ninge în localităţile comunei Balta, iar în zona dealului Matorăţ este lapoviţă şi ninsoare. În acest moment, în comuna Godeanu stratul de zăpadă măsoară 3-4 cm, iar utilajele de deszăpezire acționează pe sectoarele : Godeanu – Balta; Godeanu – Ponoarele, Marga, Cireșu, Bunoaica. Pe aceste sectoare de drum, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă prin urmare,  conducătorii auto trebuie să aibă autovehiculele echipate corespunzător. Dacă întâmpinaţi probleme în trafic, cauzate de vremea nefavorabilă, vă puteţi adresa Direcţiei Tehnice de Investiţii şi Dezvoltare Teritorială din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, la numărul de telefon: 0372-521125 .

aladin georgescu

„Avem utilaje pregătite, dar care nu au intervenit pentru că încă nu este cazul să intervină. La această oră ninge slab în satul Sfodea din comuna Balta, iar în zona Jidoştiţa, pe Matorăţ este doar lapoviţă. Suntem pregătiţi să împrăştiem material anitderapant şi eventual să deszăpezim dacă se va impune acest lucru. Sper doar că, vremea rea va produce pagube cât mai mici agricultorilor din zona noastră” a precizat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Ploile au creat probleme şi în zona Clisurii Dunării, acolo unde, din cauza precipitaţiilor au avut loc alunecări de pietre de pe versanţi:

nicolae draghiea

„Am avut câteva intervenţii pentru îndepărtarea stâncilor căzute de pe versanţi în zona Clisurii Dunării. Alunecările au avut loc în apropierea localităţii Dubova, s-a intervenit rapid pentru îndepărtarea lor, iar la această oră circulaţia rutieră nu este afectată în niciun fel,” a precizat şi prefectul de Mehedinţi, Nicola Drăghiea.

Avertizărilor meteorologice de vreme s-a suprapus şi o alertă hidrologică şi se aşteaptă creşteri ale debitelor pe mai multe râuri din judeţ:

Crisiti Mura

“Suntem sub avertizare tip cod galben pe râurile Coşuştea, Motru şi Desnăţui, dar la ora aceasta nu sunt probleme pe niciun curs de apă. Noi monitorizăm, şi în cazul în care vremea o impune, suntem pregătiţi să intervenim imediat” a precizat Cristi Mură, directorul Seriviciului de Gospodărie a Apelor Mehedinţi.

Voica Briceag

6,363 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.