În frig, din cauza datoriilor! 23 de asociații de proprietari nu primesc căldură din cauza datoriilor

23 de asociații de proprietari din Drobeta Turnu Severin nu primesc în acest moment agent termic. Măsura a fost luată din cauza datoriilor exorbitante acumulate către furnizorul de energie termică, dar și a lipsei de interes din partea administratorilor și președinților de asociații în vederea a eșalonării acestora. Partea proastă este însă că, din cauza faptului că nu se pot lua măsuri individuale împotriva rău platnicilor, repercusiunile sunt simțite în egală măsură și de cei care sunt cu plata datoriilor la zi:

”Sunt unele probleme punctuale pe care eu cred că împreună cu reprezentanții S.P.A.E.T. le putem rezolva, întrucât sunt unele situații în care oamenii au plătit, dar banii au ajuns în alte buzunare și nu este normal ca locatarii să sufere din cauza celor care au avut nemernicia să bage mâna în banii oamenilor. Aici am luat deja măsura să îi sprijinim, urmând să ne îndreptăm și pe cale penală și administrativă împotriva celor care au furat din banii oamenilor ” a precizat Marius Screciu, primarul Severinului.

O situație mult mai gravă este însă la Direcția de Tabere. Aici, instituția nu a primit buget de la minister, astfel încât a acumulat datorii de ordinul sutelor de mii, deopotrivă pentru curentul electric consumat, dar și pentru agentul termic. Instituția a acumulat peste 300.000 lei datorie pentru curentul electric și agentul termic furnizat:

”Aici sunt probleme. Astăzi le vom trimite somație deoarece au 150.000 lei datorie pentru curentul electric consumat, bani pe care trebuie să îi dea liceului Domnul Tudor. Noi, primăria am plătit factura liceului, dar acest lucru nu mai poate funcționa. Astăzi i-am somat. Dacă în maximum 10 zile nu plătesc, le oprim curentul electric.  Același lucru vă sfătuiesc și pe dv. să vă luați toate măsurile. Chiar dacă este instituție de stat. Dacă nu pot să suporte cheltuielile de funcționare, să pună cheia pe instituție. Sfatul meu este să nu le dați căldură. Ori punem piciorul în prag să le plătească ministerul, ori această situație se va repeta la nesfârșit” a spus Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Pe de altă parte, atât agenții economici, dar și celelalte instituții ale statului care primesc agent termic în sistem centralizat au reușit în mare parte să își achite datoriile restante.

 

Voica Briceag

1,916 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.