Iubește ROMÂNEȘTE alături de Școală Gimnazială ,,Dimitrie Grecescu,, – Grădinița cu P.P. nr. 2

Poți să cutreieri lumea toată şi să te minunezi de rezultatele civilizației, dar nimic nu-i mai fermecător decât colțul de pământ pe care te-ai născut-Vasile Alecsandri

Unirea Transilvaniei cu România de la 1 Decembrie 1918 reprezintă fără doar și poate evenimentul principal al istoriei României și totodată realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţelor vechii Dacii. Aniversăm cu respect în fiecare an Ziua Naţională a României la 1 Decembrie, prilej de rememorare a jertfei înaintașilor și a luptei pentru constituirea statului naţional român. Astfel , în avanpremiera zilei de 1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, cadrele didactice și preșcolarii grupei mici de la Grădinița cu P.P. nr.2 îmbrăcați de sărbătoare, au ținut să marcheze acest mare eveniment prin confecționarea si prin impartirea unor stegulete realizate de prichindei cu ajutorul doamnelor educatoare .Astfel au sărbătorit românește cutreierand orașul pana la Scoala Gimnazială nr 6 unde au fost întâmpinați cu bucurie .

“1 Decembrie este o zi importantă pentru noi, românii și ar fi tare frumos dacă am sărbători-o cum se cuvine. Copiii noștri vor învăța astfel de mici respectul pentru țara lor, vor ști să aprecieze și ținuturile românești daca noi, educatorii le vom povesti cu drag despre România. Și dacă poveștile noastre le vom împleti și cu activități interesante, vom avea chiar o zi specială.”

Salapa Izabela, Buzducea Nicoleta – Educatori Școală Gimnaziala ,,Dimitrie Grecescu,,  Grădinița cu P.P. nr.2

2,915 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.