Liberalii mehedinţeni au o nouă echipă de conducere. Vezi aici cine e noul preşedinte

Liberalii mehedinţeni s-au reunit pentru a-şi alege noua echipă care va coordona activitatea politică a formaţiunii care se doreşte a fi principalul partid de opoziţie din România, implicit din judeţul Mehedinţi. Alegerile au fost oarecum lipsite de emoţii pentru unii dintre candidaţi care au alergat de unii singuri în cursă, fără riscul de a ieşi pe locul II, singura confruntare reală fiind pentru unul dintre cele două locuri de prim-vicepreşedinţi, poziţie disputată de Marius Bălu şi Daniel Cîrjan.

Alegeri PNL (87)

Alegerile interne în interiorul PNL Mehedinţi nu au oferit surprize prea mari atunci când a venit vorba despre liderul formaţiunii politice. Fără prea multe emoţii, Virgil Popescu şi-a reconfirmat poziţia de preşedinte într-o confruntare în care singurul oponent al său a fost Ion Gulei: „Acest guvern nenorocit, roşu până la sânge continuă să nenorocească România pentru că continuă să se împrumute că să îşi onoreze într-un fel pomenile electorale pe care le-au promis.  Suntem condamnaţi să câştigăm în 2020 şi alegerile locale şi generale. Riscăm să fim un partid de istorie şi atât! Dacă vom pierde încă o dată alegerile, riscăm să ne uităm cu jind la PNŢCD care are 2% ”  a decarat Ion Gulei, Candidat la Preşedinţia PNL Mehedinţi

Și dacă Ion Gulei și-a construit discursul de candidat pe un mesaj anti PSD și principiile unei opoziții aprige, Virgil Popescu și-a construit discursul de candidat pe reconstrucția partidului și pe mobilizarea electoratului de dreapta în vederea câștigării viitoarelor algeri:

Alegeri PNL (120)

„Nu putem câştiga judeţul Mehedinţi cu doar 8 primari. oricât de bravi sunt şi oricât de mult s-ar lupta ei. Trebuie să avem mai mulţi şi asta trebuie să ne preocupe pentru 2020. Trebuie să ne testăm forţele în 11 iunie. Nu mă aştept la mari lovituri, dar mă aştept la un rezultat mult peste nivelul obţinut în acele localități unde se vor organiza alegeri anticipate. Ştiu că se poate.” a susținut Virgil POPESCU, Președinte PNL Mehedinți

Singura competitie reală în cadrul alegerilor interne, în cadrul Partidului Național Liberal, a fost cea dintre Marius Bălu și Daniel Cîrjan, ambii candidați pentru un loc de prim-vicepreședinte:

Alegeri PNL (50)

„Este foarte important mesajul cu care plecăm astăzi de aici, iar acest mesaj trebuie să fie unul de unitate, de forţă, de încredere şi de speranţă în viitor. PSD a avut momentul lui de glorie şi noi momentul de recul după o bătălie pe care, trebuie să recunoştem, am luat-o rău de tot la parlamentare. S-au întâmplat nişte lucruri extrem de grave în Severin, în Mehedinţi şi noi am tăcut – au explodat facturile la termoficare, mai mult decât dublu.”

Constantin Săceanu a reuşit şi el ajungă pe poziţie influentă în interiorul partidului, el candidând singur pentru un loc de prim-vicepreşedinte: „Din acest punct plecăm cu toţii împreună să construim viitorul PNL şi al României. Suntem singurul partid din România care în acest moment se poate opune acestui partid monstru, numit PSD.” 

În final, rezultatul nu a oferit prea mari surprize. Virgil Popescu şi-a reconfirmat poziţia de lider, iar Daniel Cîrjan a a obtinut încă o funcţie importanta în partid după ce a fost ales prim-vicepreşedinte cu un numar de 360 de voturi. Dumitru Mărculescu a fost nominalizat de Virgil Popescu să coordoneze activitatea PNL din funcţia de secretar general. Virgil Popescu a obtinut 470 de voturi iar Ion Gulei 20 de voturi. Cu o zi inainte de organizarea alegerilor, Marius Bălu a fost propus să preia o importantă funcţie la nivel naţional, este vorba despre poziţia de secretar executiv pe regiunea Oltenia, o functie decisiva in cadrul PNL la nivel national. El va face parte din biroul politic national si va coordona activitatea politica a tuturor filialelor PNL din regiunea Olteniei.

Voica Briceag

 

 

17,635 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.