Lucrări de asfaltare în cartierul Gura Văii! Vezi aici despre ce străzi este vorba

A început asfaltarea în cartierul Gura Văii! După ani de zile de așteptări și promisiuni deșarte, lucrurile încep într-un final să se schimbe.  Pe cea mai circulată stradă din cartier se va circula pe un covor asfaltic nou. Proiectele de investiții nu se vor opri aici, căci, încă trei străzi se vor asfalta în perioada următoare.

După ani de zile de așteptări și promisiuni deșarte, primul proiect major de investiții pentru cartierul Gura Văii se concretizează. Este vorba despre demararea lucrărilor de asfaltare a străzii principale, după ce în prealabil aici s-a extins și rețeaua de apă și canal. Prima stradă care a intrat în modernizare este artera Ponoarele, care va fi asfaltată de la intrare în Gura Văii și până la fosta vilă de protocol a lui Nicolae Ceaușescu. Banii pentru asfaltarea străzilor din Gura Văii vin de la Guvernul României și au fost alocați în cadrul programului național de dezvoltare locală, etapa a II-a:

”Gura Văii este un cartier în care nu s-a făcut nicio investiție majoră în ultimii 30. La fel s-a întâmplat și în celelalte cartiere mărginașe cum ar fi -Schela sau Dudașul Schelei. Este și motivul pentru care am prins în planul de investiții al primăriei mai multe multe proiecte care vizează modernizarea acestor cartiere. În aceste zile se lucrează la turnarea primului strat de asfalt pe strada Ponoarele, iar mai apoi ne vom muta pe celelalte trei artere pe care le avem prinse în programul de finanțare. Este Vorba despre străzile Godeanu, Bîrsei și Fagului. Urmează ca în perioada următoare să începem lucrări de modernizare și asfaltare și pe strada Jidoștiței,” a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Nu doar partea carosabilă a străzilor va fi refăcută. Se vor amenaja de asemenea trotuarele și acolo unde spațiul o va permite se vor crea și spații verzi.

Voica Briceag

 

2,756 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.