Marius Bălu, fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți, numit secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale

Fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Marius Bălu, a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Acesta va coordona departamentul pentru relația cu parlamentul. Marius Bălu a mai deținut această funcție și în perioada fostului guvern al Alianței Dreptate și Adevăr. El și-a dat demisia din acest post în anul 2006 pentru a reveni în Mehedinți unde a fost numit prefect al județului.  Marius Bălu a fost primul președinte de Consiliu Județean ales în urma unui vot uninominal, în anul 2008. A stat în această funcţie până la alegerile locale din anul 2012, scrutin la care în locul său a candidat, pentru această funcţie Mihai Stănişoară, fostul lider al PD Mehedinţi.

La alegerile parlamentare din toamna anului 2012 Marius Bălu a fost ales senator de Mehedinţi. La finele mandatului de senator, Marius Bălu a candidat din nou pentru funcţia de senator, la alegerile parlamentare din anul 2016, de această dată din partea PNL Mehedinţi, partid din care face parte ca urmare a fuziunii cu PDL, însă a ratat posibilitatea de a-şi păstra mandatul de senator. Din 2016 și până la nominalizarea sa pentru a ocupa postul de secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naționale, el a fost angajat al Consiliului Județean Cluj.

6,828 total views, 4 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.