Marius Screciu, program de investiții în sănătate! Vezi aici prima investiție în acest domeniu

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, propune un program pe patru ani care vizează investiții în domeniul sănătății. Banii alocați către unitățile medicale vor putea fi folosiți pentru achiziția de aparatură medicală. O primă sumă va fi alocată în vederea sprijinirii secției de cardiologie din cadrul spitalului județean de urgență, în contextul în care, viața unui om cu afecțiuni cardiace se întâmplă să depindă de foarte multe ori, nu neapărat de îndemânarea medicilor, cât de aparatura care le permite acestora să intervină eficient pentru salvarea vieților omenești. Odată cu această donație, intervenția doctorilor de pe secția de cardiologie va fi însă mult mai eficientă:


”Am hotărât de anul acesta să demarăm un program de sprijinire a spitalului județean, vrem ca în fiecare an să le alocăm sume pentru achiziția de aparatură necesară. Secția de Cardiologie este prima pe listă și va primi, anul acesta, suma de 130.000 lei pentru achiziționarea de aparatură medicală și materiale sanitare. Următoarea secție care va beneficia de sprijin din partea noastră va fi cea de Oncologie” a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Lista de dotări
1. Apartura medicală
– Stație centrală de monitorizare
– Holter EKG
– Holter TA
– Aspirator mobil pentru secreții
– Cărucior de resuscitare
– Analizator automat de gaze, electroliți
– Injectomate 4 bucăți

2. Materiale sanitare
– Noptiere medicale 10 bucăți
– Saltele medicale cu huse impermeabile 20 bucăți
– Separatoare pentru băi 8 bucăți
– Burdufuri de pernă cu husă 70 bucăți
– Lenjerii de pat 30 bucăți

Odată cu acest ajutor se fac pași importanți în vederea recuperării bolnavilor cu afecțiuni cardiace, a monitorizării și a intervenției mult mai rapide și mai eficiente:

”Avem nevoie în principal de o stație de monitorizare a bolnavilor care este foarte importantă pentru secția de cardiologie căci ne permite să monitorizăm permanent bolnavii. Îi mulțumim domnului primar pentru acest sprijin care va conduce la eficientizarea actului medical, ”a precizat Roxana Balaci, medic cardiolog. Donația este una extrem de importantă pentru spital, mai ales în contextul creșterii alarmante a numărului bolnavilor cu afecțiuni cardiace și vine în completarea programului inițiat de consiliul județean Mehedinți în ceea ce privește achiziția de aparatură:

”Primăria vine cu un sprijin important pentru noi, căci orice ajutor bănesc este binevenit. De asemenea, cu sprijin de la Consiliul Județean noi am achiziționat pe parcursul anului trecut aparatură medicală în valoare de peste 9 milioane lei” a precizat Victor Maliborschi, managerul Spitalului Județean de Urgență. Primarul Marius Screciu, a subliniat că spitalul este al comunității, iar pentru a avea un act medical de calitate este nevoie de eforturi comune din partea tuturor factorilor administrativi și politici din județ. Următoarea alocare de fonduri se va face către secția de oncologie din cadrul spitalului.

Voica Briceag

6,650 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.