Mașinile abandonate pe domeniul public, ridicate de poliția locală


Mare atenţie, dacă n-aţi mai condus de mai bine de o jumătate de an, şi v-aţi lăsat maşina pe domeniul public. Poliţia locală verifică începând de astăzi vehiculele care par abandonate, şi are dreptul să le ridice de pe spaţiile publice. În acest caz, proprietarii le pot recupera, dacă plătesc o taxă. Altfel, vor fi vândute, sau casate, de către stat.

Ultimul drum al maşinilor abandonate începe, de cele mai multe ori, cu o reclamaţie a locatarilor deranjaţi de vehiculele abandonate. Autorităţile constată că rablele ocupă de cel puţin șase luni domeniul public şi că nu mai pot fi puse in circulatie. Proprietarul este identificat şi somat în scris să îşi ia maşina. Urmează o notificare pusă pe parbriz, după care rabla este ridicată:

O astfel de mașină a fost identificată pe strada Vasile Alecsandri din Drobeta Turnu Severin. Se poate observa simplu că n-a mai fost pornită de luni bune. Legea dă dreptul poliţiei locale nu doar să îl amendeze pe posesor, ci chiar să îi ridice maşina.

După primirea avertismentului, trebuie să dovediţi că aveţi atât RCA, cât şi ITP la zi. Dacă nu, poliţia vă poate ridica maşina, pe banii dumneavoastră. Îaninte de a fi lăsate somațiile, toate mașinile sunt verificate în baza de date a poliție locale:

Posesorul maşinii va plăti nu doar cheltuilele de ridicare a autoturismului, ci şi o amendă cuprinsă consistentă. Dacă proprietarul unui autovehicul este de negăsit şi nu vine să-şi recupereze maşina, atunci aceasta poate fi vândută sau casată, la fel şi bunurile din ea.

3,232 total views, 8 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.