Mehedințiul, prezent la târgul de turism de la Paris. Standul județului, vizitat de ministrul turismului

Atracțiile turistice ale județului Mehedinți sunt prezentate la târgul internațional de turism de la Paris. Unicitatea locurilor și reperele turistice reprezentative sunt prezentate sub forma unor oferte turistice menite să atragă turiștii în acest colț de Românie scăldat de apele Dunării care a format aici cel mai spectaculos defileu pe care fluviul îl străbate de la izvoare și până la vărsare. Nu doar obiectivele turistice sunt prezentate la târg, căci din lada de zestre a județului au fost scoase și prezentate participanților la unul dintre cele mai importante evenimente de aceste gen din Europa, și portul popular mehedințean, faimoasa ie românească fiind extrem de cunoscută francezilor după ce a fost pictată de renumitul pictor francez, Matisse. Tabloul, La Blouse Roumaine, a intrat în posteritate ca fiind prima pictură care a făcut celebră „bluza românească“.

delegatie mh la targ de turism paris

Cântecul popular românesc a fost și el prezent. Tânara Ingrid Boeangiu și micuța Luiza Isuf au purtat prin cântec, publicul pe plaiurile mehedințene.

ingrid, canta

Ministrul turismului, Mircea Dobre, a fost și el prezent la evenimentul la care România este invitat de onoare.

aladin georgescu si ministrul turismului

De asemnea, la eveniment au mai participat și Mihaela Miheț reprezentanta Biroului Național al României de la Paris, iar invitați de onoare ai Ministerului Turismului la acest eveniment au fost Luca Niculescu, Ambasador al României în Franța și Emilian Zamfiroiu, Ambasador al României în Luxemburg, Doamna Consul General al României la Lyon, Anca Opriș, Consulul General al României la Strasbourg, Sabin Pop și Consulul Onorific al României la Brest, Sorin Moga.

ingrid si ministru

Voica Briceag

6,307 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.