Ministrul educaţiei a numit un nou şef al ISJ Mehedinţi. Vezi aici despre cine este vorba

Inspectoratul Școlar Județean Mehedinţi are un nou șef care o înlocuiește în funcția de inspector școlar general pe Mirela Pintea Enea, revocată din post în urmă cu două săptămâni de ministrul Educației, Liviu Pop. Ordinul prin care ministrul Educației, Liviu Pop, l-a numit în funcție pe noul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi a sosit la sediul IȘJ joi seară.

Octavian Ungureanu a fost delegat prin ordin al ministrului educaţiei să preia cu titlu interimar funcţia de inspector şcolar general al ISJ Mehedinţi. Octavian Ungureanu este profesor de matematică, un om cu experienţă în domeniu, având în vedere că a ocupat diverse funcţii de-a lungul timpului, în inspectoratul şcolar.

În perioada 2001-2005 a fost inspector de specialitate, iar între anii 2012-2013 a fost inspector şcolar adjunct. Octavian Ungureanu este in prezent consilier judeţean din partea Partidului Social Democrat.

Șefii inspectoratelor școlare din 13 județe au fost revocați, în 18 august, din funcție de ministrul Educației, Liviu Pop, printre persoanele demise numărându-se și șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Mehedinţi, Mirela Pintea Enea. Ulterior, ministerul a anunțat organizarea selecţiei cadrelor didactice în vederea ocupării, în anul şcolar 2017-2018, până la organizarea concursului, a mai multor funcţii de conducere din diverse inspectorate școlare, printre care și posturile de de inspector școlar general și inspector școlar general adjunct din cadrul IȘJ Mehedinţi.

În acest context, Octavian Ungureanu, profesor în cadrul Colegiului Naţional Gheorghe Ţiţeica și consilier județean (PSD), a transmis Ministerului Educației CV-ul său, dar și o scrisoare de intenție prin care își exprima dorința de a ocupa funcția de inspector școlar general.

 

Voica Briceag

15,665 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.