A murit Constantin Dinu, fostul primar al Severinului

Constantin Dinu, ultimul prim secretar al judeţului Mehedinţi şi primar al Severinului timp de trei mandate după Revoluţie, a încetat din viaţă. În vârstă de 83 de ani, Constatin Dinu se retrăsese din viaţa publică şi locuia alături de familie la Ploieşti. Constantin Dinu, fostul primar al Severinului a încetat din viaţă miercuri dimineaţă la ora 5.00. Nu suferea de vreo boală gravă, iar moartea sa a fost oarecum surpinzătoare pentru cei apropiaţi.

constantin-dinu

Despre Constantin Dinu se pot spune multe lucruri, dar este fără doar şi poate omul politic care a marcat viaţa municipiului Drobeta-Turnu Severin şi înainte de 1989 când timp de cinci ani a condus judeţul Mehedinţi ca prim secretar, dar şi după Revoluţie când a reuşit performanţa să ocupe funcţia de primar al Severinului timp de trei mandate. Cu siguranţă, dacă la mijloc nu ar fi fost vârsta sa înaintată, dar şi o atitudine oarecum refractară la ceea ce înseamnă modernitate, Constantin Dinu ar fi câştigat şi cel de-al patrulea mandat. Astfel, în 1996 Dinu  a candidat ca independent şi a câştigat Primăria Drobeta-Turnu Severin cu un scor zdrobitor de 80 la sută. “Nu numai că ne-a învins, dar ne-a şi umilit”, declara atunci deputatul ţărănist Ulpiu Micle. Dinu a câştigat apoi fără probleme alte două mandate de primar sub sigla PSD-ului. Totuşi cel de-al treilea mandat (2004-2008) nu a mai însemnat un succes pentru Constantin Dinu. Vârsta înaintată, dar şi durerea pierderii fiicei sale s-au resimţit, iar severinenii au fost oarecum dezamăgiţi de modul cum a condus administraţia oraşului. În ultimii ani ai mandatului său, i s-a reproşat de severineni, printre altele, că se ocupă prea mult de plantatul panseluţelor decât de atragerea unor investitori economici. În perioada 2008-2012, Constantin Dinu a fost consilier local din partea PSD la CL Drobeta Turnu Severin. Anul acesta, Constantin Dinu ar fi împlinit vârsta de 84 de ani.

Liderii PSD Mehedinţi, regretă trecerea bruscă în nefiinţă a fostului edil, care a marcat viaţa postdecembristă a municipiului Drobeta Turnu Severin.

Voica Briceag

33,094 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.