Nouă atenționare meteo de vreme rea, în Mehedinți: Cod galben de polei

Meteorologii au emis un cod galben de polei, vânt și viscol pentru o mare parte din țară. Sunt vizate 33 de județe, din nord, vest, sud-vest, nord-est și centrul țării, infromează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). 

Codul este valabil în perioada 13 ianuarie, ora 05.00- 14 ianuarie, ora 12.00. “În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord- vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20…25 l/mp. Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie), se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova. În zona de munte, vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice. Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70…80 km/h”, arată ANM.

De asemenea, se va observa vânt puternic și în vestul țării: “Intensificări ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h şi trecător peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului”.

646x404
Sursa foto: Adevarul.ro

5,226 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.